aparat do ładnych zdjęć...;)
Dostałem zadanie. Kupić aparat dla szwagra, ale taki co robi ładne zdjęcia...:) Niestety nie wiem jak się za to zabrać. Po prostu nie wiem jaki aparat robi ładne zdjęcia. Myślę że w granicach 1500 zł jestem skłonny wydać...
aha... raczej kompakt wchodzi w grę...
Odp: aparat do ładnych zdjęć...;)
Jakiś ładny, różowy z kryształkami Svarowskiego, albo z serii Hello Kitty.
A tak poważnie, to mam panasonica LX-3 i on robi ładne zdjęcia. Wiem, że jest to już model nieprodukowany, ale spróbuj w kierunku lepszych kompaktów.
Jest pełno wątków, nie chce się czytać...HE???
:p
Przez ładne zdjęcia rozumiesz JPEG prosto z puszki? To wszystkie canony z serii G.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fabik
Fuji x10
x10 bardzo dobry aparat, ale czy już nie za stary jak na kompakt...?
Jak chcesz jakieś odniesienie, mogę kilka JPEGów z canona G6 wykonać i Ci podesłać. Oczywiście nie namawiam na zakup zabytka, ale taki G9/10/11 jest jak najbardziej godny rozważenia.
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Jak chcesz jakieś odniesienie, mogę kilka JPEGów z canona G6 wykonać i Ci podesłać. Oczywiście nie namawiam na zakup zabytka, ale taki G9/10/11 jest jak najbardziej godny rozważenia.
Generalnie to jestem ukierunkowany na Olympusa XZ-2, może ktoś porównywał go z jakimś Canonem G? bo całkiem możliwe że Canon okaże się lepszy na jakiejś płaszczyźnie...
hmm... widzi mi się szwagier z jakimś ultrazoomem,... nie znam sie na kompaktach wgl, ale ultrazoom dobrze chyba będzie wyglądał... ze szwagrem:]
o dobrych jpg już wszyscy pisali...
ewentualnie canona 1100d. 1300-1400 złociszy z kitem.
Szwagry to najlepiej wyglądają na zdjęciu. Niekoniecznie z ultrazooma.