Odp: Gdzie nad polskie morze?
Dziwnów, Pobierowo, Rewal... a do focenia masz wtedy cały pas wybrzeża z wieloma perełkami.
nad polskie morze można pojechać wszędzie, pod jednym warunkiem: nie w czerwcu, lipcu, sierpniu i we wrześniu
w pozostałe miesiące jest sympatycznie i nie śmierdzi piwem
osobiście lubię listopad i luty
Cytat:
Zamieszczone przez
tomfoot
osobiście lubię listopad i luty
Nie każdy jest morsem ;)
Jak dla mnie Ustka, Ustka i jeszcze raz Ustka.
Tam jest wszystko. I urokliwe miasteczko, i promenada, i "patelnia", czyli fajne wydmy, a w dodatku plaża dla wszystkich i druga dla wybrednych ;) po zachodniej stronie portu. W dodatku przy latarni najlepszy dorsz na świecie.
Przynajmniej tak było dekadę temu, kiedy ostatnio nawiedziłem to cudowne miasteczko. Mam nadzieję, że nic się w międzyczasie nie zmieniło, a jeśli już, to na lepsze.
No i do Słupska blisko, z jego zabytkami.
Jakoś mieszkając od 7 lat w Słupsku zbyt wielu zabytków nie dostrzegam. A do Ustki w sezonie nie jeżdżę. Nie jestem miłośnikiem smrodu starego oleju i tłumów "wypoczywających".
MC_ - chyba każdy tak ma w sezonie. :cry: Mieszkam w okolicach Trójmiasta i do Gdańska od czerwca do sierpnia wjeżdżam tylko wtedy, gdy już wszystkie inne możliwości się wyczerpią. A sam Gdańsk jest bardzo ładny i ciekawy fotograficznie, ale na przykład we wrześniu lub październiku.
Odpowiadając na pytania Wątkodawcy. Jakiś czas temu za bazę urlopową wybraliśmy Kamień Pomorski - miasteczko ładne, trochę oddalone od morza i dzięki temu bez tłumów. I jeździliśmy sobie codziennie na inną plażę: Rewal, Niechorze, Pogorzelica itd. Zdecydowanie najlepsze wspomnienia to Niechorze (dzika plaża na zachód od latarni - zdjęcia mew na falochronach!) i wyspa Wolin. Międzyzdroje omijać z daleka!
Ważne dla przyjezdnych! W sezonie w miejscowościach nadmorskich - od Helu po Świnoujście - radarów jest prawie tyle samo co turystów. Polecam przestrzegać ograniczenia prędkości.
W moich okolicach to ja bardzo polecam Poddąbie. Mała miejscowość, w miarę spokojna, plaża bardzo ładna. Ale to niestety (dla niektórych) prawie koniec świata...
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
W moich okolicach to ja bardzo polecam Poddąbie. Mała miejscowość, w miarę spokojna, plaża bardzo ładna.
I dojście do plaży przez ten dębowy lasek, miodzio :). Dla kogoś, kto lubi pobiegać po lesie za robaczkami i grzybami bardzo fajna miejscowość.
Jastrzębia Góra - blisko na Hel i do Trójmiasta, po drodze zahaczyć można o Kaszuby. Druga opcja - Wolin. Za poprzednikami - unikać sezonu. Polecam wrzesień - cicho, tanio, ciepło.
Cytat:
Zamieszczone przez
MC_
Jakoś mieszkając od 7 lat w Słupsku zbyt wielu zabytków nie dostrzegam. A do Ustki w sezonie nie jeżdżę. Nie jestem miłośnikiem smrodu starego oleju i tłumów "wypoczywających".
Tak to jest. Ja w lecie w góry praktycznie nie chodzę. Temperatury i tłumy to dla mnie zbyt drastyczne zestawienie - co innego zimą 8-).