Nowe body ale jakie ? (Przesiadka z 450d)
Witam, zastanawiam się nad zmianą swojego body czyli 450D na coś "świeższego". W grę wchodzi albo 650/700d albo 60D.
Fotografuję głównie miejsca i architekturę.
Korzystam głównie z tamrona 17/50 / 70-200 i ewentualnie fish-eye.
Ogólnie jestem otwarty na rozwiązania.
Odp: Nowe body ale jakie ? (Przesiadka z 450d)
Cytat:
Zamieszczone przez
addic7ed
Witam, zastanawiam się nad zmianą swojego body czyli 450D na coś "świeższego". W grę wchodzi albo 650/700d albo 60D.
Fotografuję głównie miejsca i architekturę.
Korzystam głównie z tamrona 17/50 / 70-200 i ewentualnie fish-eye.
http://www.canon-board.info/dla-pocz...y-700dz-91163/
a także:
http://www.canon-board.info/canon-ds...eos-60d-67617/
http://www.canon-board.info/canon-ds...owym-af-84154/
http://www.canon-board.info/canon-ds...kusyjny-89641/
Myślę, że lektura tych wątków da Ci wyczerpującą odpowiedź na nurtujące pytania.
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Do czego gorąco zachęcamy oczywiście 8-).
Ja bym polcił 60d z tych przez ciebie wymienionych
te z serii xxxd z roku na rok są coraz gorsze tylko bajery wciskają :/
jesli nie potrzeba Ci nagrywania hd i różnych bajerów to nawet 50D i lepiej inwestycja w szkło
Ja kiedyś też miałem 450d ale zastosowanie do portretów więc przesiadłem się na leciwego 5D i jestemw szoku jaka jest przepaść między pełną klatką a tymi xxd xxxd
Jeśli chodzi o architktóre to chyba pełna klatka nie gra takiej roli
Cytat:
Zamieszczone przez
gudi
Ja bym polcił 60d z tych przez ciebie wymienionych
te z serii xxxd z roku na rok są coraz gorsze tylko bajery wciskają :/
jesli nie potrzeba Ci nagrywania hd i różnych bajerów to nawet 50D i lepiej inwestycja w szkło
Ja kiedyś też miałem 450d ale zastosowanie do portretów więc przesiadłem się na leciwego 5D i jestemw szoku jaka jest przepaść między pełną klatką a tymi xxd xxxd
Jeśli chodzi o architktóre to chyba pełna klatka nie gra takiej roli
To ja potwierdze ten komentarz, również mam 450D na stanie i kupiłem niedawno 5D tak więc decyzja należy do kolegi, mimo wszystko bronił bym magnezowej obudowy typu 50D i zaoszczędzone pieniądze albo ulokował na koncie oszczędnościowym albo dokupił obiektyw bądź statyw mocowany na tułów (nie wiem jak się to profesjonalnie zwie). Ew czyhanie na aukcji i w dobrych pieniądzach 7D wyszukać.
Cytat:
Zamieszczone przez
addic7ed
Nie szczypać się koledzy... ;) , bo:
Cytat:
Zamieszczone przez
gudi
jestemw szoku jaka jest przepaść między pełną klatką a tymi xxd xxxd
I to prawda.
Znajdź jakąś niezajeżdżoną 5-tkę na którymś z zachodnich portali aukcyjnych i wtedy naprawdę będziesz happy ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Ligo
Znajdź jakąś niezajeżdżoną 5-tkę na którymś z zachodnich portali aukcyjnych i wtedy naprawdę będziesz happy ;)
Jakie jest według Ciebie realne prawdopodobieństwo znalezienia "niezajeżdżonej" 5-ki na owych portalach aukcyjnych?
Panowie dziękuję za wasze propozycje i rozwiązania. Hmmm a co byście powiedzieli gdybym po prostu mógł "okazyjnie" zdobyć 7d ?
Aczkolwiek chyba będę się skłaniał ku 60d. Pytanie czy jest sens ładować się w "starszą" teoretycznie puszkę kiedy za przyzwoite pieniądze jest tu 700d. Jakość wykonania przemawia na korzyść 60d ewidentnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
gervee
Jakie jest według Ciebie realne prawdopodobieństwo znalezienia "niezajeżdżonej" 5-ki na owych portalach aukcyjnych?
realnie? istotne.
Marktplaats.nl - canon 5d - Vind canon 5d op Marktplaats.nl
z body niepodrapanych o przebiegu w okolicach 15.000 widze na dzien dobry kilka sztuk, w cenie okolo 450 EUR powinno sie dac kupic,
pewnie i mniej jak dobrze sie trafi.