-
[leszek_c] Amelka
O to Amelka,
Niegrzeczna dziewczynka, która lubi słodycze. Nic się na zdjęciu nie ukryje...
85 mm, f1.8, 1/2000 JPEG
Nie nie ruszałem, oprócz oczu i lekko vibrance do +48.
Czy coś jeszcze moge zmienić, choć to mi pasuje. Mam to również w RAW-ie ale nie potrafię jeszcze uzyskać naturalnego koloru włosów jak z JPEG.
Proszę o komentarze.
-
Odp: Amelka
-
Cytat:
Zamieszczone przez
GalaktycznyMuczaczo
o mój Boże....
Co twój Boże?
-
Odp: [leszek_c] Amelka
Chyba to, że Kolega Leszek zamieścił pstryka i dorobił ideologię o jakichś słodyczach, których na zdjęciu nijak nie można dostrzec. A tak na marginesie... o co chodzi z tym "nic się na zdjęciu nie ukryje"?
-
Też szukam tych słodyczy...
A określenie "pstryk" jest chyba lekkim niedocenieniem tego zdj.
-
Może chodzi o to, że obok ust jakieś złółte coś wiadać ;)
Zdjęcie mi się podoba, ale nie wiem czy nie miałoby lepszego wyrazu, gdyby dziewczynka spojrzała w obiektyw i się śmięchnęła, bo bardzo poważanie wszyła, a to jednak dziecko - sobiście wolę radosne fotki, ale to już mój subiektywizm.
-
Właśnie chodzi o usta. Dobra spostrzegawczość Bangi. Mam i taką fotkę Bangi, właśnie zabieram się za obróbkę.
Zapomniałem dodać, zdjęcie zrobione przy naturalnym świetle. Coraz bardziej mnie to wciąga.
Pozdrawiam
-
Panowie, bez przesady, podobne żółte plamy (choć trochę mniej widoczne) są w okolicach brwi :-). Jakoś trudno mi to skojarzyć ze słodyczami, przepraszam... Zresztą nawet te wokół ust są tak subtelne, że nie sądzę żeby ktokolwiek kojarzył je z degustacją łakoci ;-). Prędzej jako niedoróbkę fotki...
Owszem, zdjęcie ma miłą GO, jeśli miałbym oceniać :-)
-
całkiem zgrabna fotka
trochę szerzej bym kadrował
trochę popracuj nad kolorem i będzie ok
-
Cytat:
Zamieszczone przez
basala
Co twój Boże?
koledze pomyliły się fora, myślał że znajduje się w grupie sympatyków radia józef i ojca dyrektora. niewątpliwie wpływ miała na to późna pora jak i podobny layout.
Zdjęcie ładne z małym zastrzeżeniem. Portret jest dziecka, a poza dojrzałej kobiety i niektórym odbiorcom może troszkę uwierać.
P.S. Bardzo lubię malarstwo włoskiego renesansu, a prezentowana fotografia jest "malarska" poniekąd.