Jak zrobić regenerację ogniwa w 1Ds mk2?
Witam,
Zauważyłem, że od jakiegoś czasu oryginalna bateria zaczyna mi wariować. Niby jest naładowana za chwilę już mruga niski poziom naładowania i tak w kółko. Jak można się domyślić nie można na niej pracować. Funkcja odświeżania w ładowarce też nie pomaga.
Dowiedziałem się od wujka Google, że w gripie są umieszczone akumulatorki AA, jednak nie znalazłem żadnego tutorialu jak by to można wymienić, na co zwrócić uwagę itp.
Wobec tego chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z Was taką "operacje" przeprowadzał i moźe się podzielić informacjami na ten temat?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Odp: Jak zrobić regenerację ogniwa w 1Ds mk2?
New life for NP-E3 battery pack (used with Canon 1D, 1DS body) Photo Gallery by PIOTR RYBARCZYK at pbase.com
ja coś takiego przeprowadziłem na baterii z 1d mk2 (ale to chyba to samo), teraz na eneloopach robię duuuuuuużo zdjęć, myślę, że w sprzyjających warunkach może to być 1500-2000 zdjęć
Wielkie dzięki! O coś takiego mi chodziło a nie mogłem znaleźć.
--- Kolejny post ---
Jeszcze jedno pytanko. Nie ma problemu z ładowaniem w oryginalnej ładowarce?
u mnie ładuje, bateria w starych jedynkach jest prosta jak konstrukcja cepa, nie ma tam żadnej elektroniki, podmieniasz po prostu stare i zużyte ogniwa na nowe
Mozna prosic o odswiezenie tego linku z regeneracja baterii? Nie moge sie dokopac do tego a ten powyzej nie działa.
Dzieki z góry.
Chyba wkladalo sie eneloopy zamiast starych ogniw.
mogą być enelopy. ja włożyłem warty o pojemności 2700 i jest ok, ładuje się bez żadnych zgrzytów. ale warty są minimalnie grubsze i po sklejeniu tego pakietu akumulator trochę ciężko wchodzi do puszki.
Dziekuje. Nasuwa sie jeszcze jedno pytanie. Czy nie lepiej kupic chinski zamiennik? Ew jesli tak to jaki? Moze macie cos sprawdzonego.
Cytat:
Zamieszczone przez
hannahg
Dziekuje. Nasuwa sie jeszcze jedno pytanie. Czy nie lepiej kupic chinski zamiennik? Ew jesli tak to jaki? Moze macie cos sprawdzonego.
Osobiście wolałbym pomęczyć się z wsadzaniem eneloopów niż brać chiński zamiennik.
Trzeba tylko kupić eneloopy z fabrycznie przyspawanymi blaszkami do łączenia.
jak te: Panasonic Eneloop R6/AA 2000mAh - 1 sztuka z przygrzanymi blaszkami - hurt.com.pl - hurtownia, sklep internetowy - baterie, akumulatorki, ładowarki, eneloop, everactive