Szybki Zakup 6d - sugestie, podpowiedzi
witam kolegow
mam tutaj maly problem. musze zbic podatek jakims kosztem do firmy.
obecnie mam 7d i jestem zadowolony, ale przez to ze musze zrobic koszt musze cos kupic, cena to 7,500 brutto
w zasadzie tylko to co mi przeszkadza w 7d to to ze czasami jest mi za wasko... szkla te co w stopce, no i moze iso....
planuje sprzedac 7d i kupic 6d. (zawsze marzylem o ff:))..
myslalem zeby kupic szkla do tej kwoty, lub szklo, ale mam 17-40 i one jest w miare szerokie, ale... zawsze jest to ale, czasami nie mam sie juz gdzie cofnac,
nie jestem zawodowcem.... zdjecia dzieci, zuzel, czasem jakis slub.
dziekuje za podpowiedzi
Odp: Szybki Zakup 6d - sugestie, podpowiedzi
Cytat:
Zamieszczone przez
macgaw
(...) musze zbic podatek jakims kosztem do firmy(...) (zawsze marzylem o ff:))(...)
i to są dobre powody, kupuj 6d !!!
darowizna ja jakąś fundację?
W mediamarkt mają komplet 6d + 24-105/4L za 9999 i raty 0% - cena jest niezła, w koszty wrzucasz od razu, a ratki sobie spłacasz przez rok - dwa...
Raty na firmę? Ojjj, nie wiem jak w MM, ale w Euro RTV firmom nie dają.
Całość od razu w koszty? Przecież to trzeba amortyzować.
Nic nie trzeba jeśli jesteś małą firmą, czyli przychód chyba około 1 mln EUR netto rocznie (kiedyś było 800 tys EUR). Wtedy możesz wszystko oprócz samochodów osobowych i nieruchomości wrzucać w koszty jednorazowo do kwoty 50 tys. EUR rocznie. A jeśli nie masz spółki cywilnej tylko działalność jest na jedną osobę, to faktura będzie bez problemu - wiem bo dostałem.
A tutaj link: http://www.wskazniki.gofin.pl/8,211,...ortyzacja.html
W Media Mark nigdy nie było darmowych rat... zawsze jest ubezpieczenie kredytu :twisted:
Jak powiesz Pani, że nie chcesz ubezpieczenia to będzie kręcić nosem, ale w końcu stwierdzi, że faktycznie w tym wypadku ubezpieczenie nie jest konieczne. Ubezpieczenie nie jest obowiązkowe i wcale nie musisz go płacić. Sprawdzone.
Nie, żebym tu reklamował MM, ale niektóre rzeczy - jeśli mają dobrą cenę - właśnie ze względu na raty 0% opłaca się tam kupować.