[Cichy] Różne ślubne i nieślubne
Rozpoczynam swój wątek, ponieważ moje zdjęcia "fruwają" w różnych wątkach sprzętowych i chciałbym ten stan rzeczy jakoś uporządkować.
Dzisiaj wrzucam kilka zdjęć z sobotniej imprezy orientalnej. Wszystkie foty zrobione Canonem 6d i Sigmą 35/1.4. Wszystkie na f/1.4, iso od 2500 do 4000. Ze względu na czułości fotki lekko wykraczają poza regulaminowe 300kb (ale niedużo), mam nadzieję, że moderatorzy przymkną oko.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Odp: [Cichy] Różne ślubne i nieślubne
6 i 3 najtrafniej uchwycone momenty. A niewiasty piękne.
Jak dla mnie to 4 i 7 :-) Widać, że ta sigma dobrze radzi sobie z odblaskami.
Świetne zdjęcia, miło się patrzy Cichy na te foty! Małe pytanko: przycinałeś coś czy to 100% kadry z aparatu?
nie no 2 najlepsza zdecydowanie, rozumiem (i widzę) że w dość trudnych warunkach ta sigma nie wykazuje żadnych problemów we współpracy z 6d? CZy to np jedyne 7 ostrych zdjęć z 300? :D
Pomijając "ruchome" elementy w kadrze i błędy AF z tego wynikające, to celność była bardzo dobra. Kadry nie są kadrowane, nie są też kolorowane wbrew pozorom. W LR saturacja na 0, tylko WB ustawiany. 2 zdjęcia lekko poprawiany kolor skóry w PS.
Nieźle, to mi tylko uzmysławia ile jeszcze pracy i nauki przede mną ;)
bardzo fajne, oko cieszą kadry, kobitki i kolorki :)
Super się ogląda zdjęcia z tego połączenia! Utwierdzam się w przekonaniu, że decyzja o kupnie Sigmy w przeciągu miesiąca jest dobrą decyzją! :) Byłbyś w stanie wrzucić jednego RAW-a? :)