Witam, chciałbym kupić swoja pierwszą lustrzankę.
Na aparat z obiektywem chce wydać łącznie 3000zł.
Zakupu chce dokonać we Wrocławiu.
Aparat będzie używany do sesji zdjęciowych i zdjęć portretowych.
Polecajcie ;)
Wersja do druku
Witam, chciałbym kupić swoja pierwszą lustrzankę.
Na aparat z obiektywem chce wydać łącznie 3000zł.
Zakupu chce dokonać we Wrocławiu.
Aparat będzie używany do sesji zdjęciowych i zdjęć portretowych.
Polecajcie ;)
60d lub używka 50d
Jak chcesz nowe body i nowy obiektyw to w 650d + kit + 50mm 1.8
podstawowy zestaw który powinien spełnić Twoje oczekiwania i chyba niedawno w gazetce jakiejś widziałem 650d z kitem za 2500zł więc dokładasz na 50 1.8 i jest komplet za 3patyki :p
Za te pieniądze nie poszalejesz - weź nowe, najlepsze dostępne w tej cenie entry z kitowym szkłem (lustrzanka dla początkujących w zestawie z obiektywem), albo przez kilka tygodni/miesięcy czytaj w sieci/rozważaj/szukaj używanej okazji typu 5D Classic może z jakimś szkłem, albo 30-50D plus stałka typu 50mm f1:4.
W zasadzie do, jak to ująłeśpotrzebujesz szkła i rejestratora obrazu, który to szkło rzuci - reszta zależy od Ciebie. W sumie też napisałeś "pierwszą lustrzankę" bez "cyfrową"..Cytat:
sesji zdjęciowych i zdjęć portretowych
Używany canon 40d, używany tamron 17-50, używany canon 85 1.8. Troszkę ponad 3k, a zestawem obskoczysz sesje i portrety. Pozdrawiam
A ja polecam to co kolega salas czyli 650D + KIT + 50/1.8. Weźcie pod uwagę, że to pierwsza lustrzanka, więc propozycje na poziomie 5D lub podobne mijają się z sensem.
Gdyby to była moja pierwsza lustrzanka chciałbym sprzęt nowy, wiec powyższy zestaw wydaje się najodpowiedniejszy. Gdyby jednak kolega był bardziej ambitny i dopuszczał używany sprzęt, to można pokusić się o 50D + tamron 17-50.
Do portretu pod cropa bardziej proponowałbym stałkę 50mm, 85mm jest już dość długa, przez co mniej uniwersalna, ale to także dobre propozycja.
ok, to przemysle ten 650D, a jaki obiektyw jako drugi polecicie do niego? prosze o linki:)
http://www.redcoon.pl/B126359-Canon-...we?refId=ceneo najtaniej nowy tutaj :p
jak chcesz się pakować w używany sprzęt to celuj w canona 40d albo 50d i tak jak pisali tamron 17-50 bez lub ze stabilizacją :p
ewentualnie jeszcze mysle nad 60d tylko troche powyzej tych 3000zl:(