witam
szukam statywu do a60 - czy mozecie cos niedrogiego i lekkiego polecic ?
Wersja do druku
witam
szukam statywu do a60 - czy mozecie cos niedrogiego i lekkiego polecic ?
Mozesz ode mnie kupic Velbon CX-440. Do 10D za lekki (aluminimu, rozkladany teleskopowo na 3 stopnie), ale z G3 mi bardzo ladnie dzialal. Malo uzywany bo malo go potrzebowalem i to glownie w domu.Cytat:
Zamieszczone przez hazan
zrob mu zdjecie i pokaż jak wyglada :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Zrobie i wrzuce na forum "Sprzedam" . Mam nadzieje ze znajdziesz ;)
sa nawet fajne aluminiowe statywy na allegro za okolo 90 zeta
zlozone maja okolo 35cm a po rozlozeniu okolo 1,5
mialem jeden taki lecz utopil mi sie w jeziorku dobrze ze z aparatem nie polecial
:o
Fajnie ze przypomniales... mialem obfocic i wystawic w "sprzedam" . Eh skleroza ... a statyw sie kurzy ;) (zartuje - w pokrowcu lezy).
Jak chcesz robić zdjęcia ze statywu to nie jest istotne czy będzie to Canon A60 , czy analog 30 . Statyw aby był funkcjonalny i spełniał swoja rolę musi być stabilny ,a co zatym idzie ciężki. Fakt,ze jest nie wygodny w noszeniu ale cos za coś. Lekki statyw przy jajlżejszym wietrze będzie drgał i ze zdjęć nocnych kicha.
Jest istotne. Do kompaktow moga sie nadawac lzejsze statywy aluminiowe (o ile nie ma silnego wiatru czy jakis TIR obok nie przejezdza ;) ), za to ciezkie 3kg metalowe statywy nie sa konieczne do kompaktow cyfrowych wagi i gabarytow A60. Za to metalowego korpusu analogowego nie umieszczalbym na zadnym lekkim, aluminiowym statywie niezaleznie od okolicznosci bo i tak i tak bylby niestabilny (duzy ciezar na lekkiej podporce mocniej sie chybocze niz maly ciezar na tej samej lekkiej podporce).Cytat:
Zamieszczone przez Arek 1249