MIchał Koralewski laureatem Mobile Photo Awards 2013
Zrobił zdjęcie komórką, trafi do galerii w USA
1 lut, 18:36
Michał Koralewski spod Poznania zajął drugie miejsce w prestiżowym konkursie Mobile Photo Awards 2013. Jego fotografia przedstawiająca zimę w gminie Czerwonak trafi teraz do kilku galerii w Stanach Zjednoczonych.
Zdjęcie Wielkopolanina konkurowało z kilkunastoma tysiącami innych fotografii, które nadesłano z ponad 40 krajów. Jury składało się ze światowej sławy fotografów. W gronie oceniających zasiedli m.in. Jack Hollingsworth, Emily Rose, Dutch Doscher i Robert-Paul Jansen.
Konkursowe prace podzielone były na 19 kategorii. Koralewski otrzymał wyróżniania w trzech z nich: podróże, krajobraz i portrety. Zajął też drugie miejsce w kategorii DPR Connect.
NewsNet Onet
Zdjęcie laureata można zobaczyć na stronie ONET.
Mam mieszane uczucia, bo zdjęcie jest ładne, ale czy aż tak ? :roll:
Czekam na opinie. ;-)
Odp: MIchał Koralewski laureatem Mobile Photo Awards 2013
Cytat:
Zamieszczone przez
m_o_b_y
...
Mam mieszane uczucia, bo zdjęcie jest ładne, ale czy aż tak ? :roll:
Czekam na opinie. ;-)
Daj jakiegoś linka, bo po onecie się trochę brzydzę.
Właśnie wszedłem na CB, bo zobaczyłem tego newsa na onecie i byłem ciekawy opinii innych o tym zdjęciu.
Mnie jakoś trudno je docenić. Gdybym zrobił taką fotkę, to raczej nie wrzuciłbym jej do mojej galerii, nie widzę w niej nic szczególnego. Ale ja się nie znam.
Oto i link:
Zrobił zdjęcie komórką, trafi do galerii w USA
Ja też się nie znam, ale wiesz - w żury siedziała Emily Rose :D
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Daj jakiegoś linka, bo po onecie się trochę brzydzę.
proszę, wrażliwiec ;-)
i nie jest to onet
link
Mi się podoba, tylko dziwi mnie zdjęcie w onecie, tam są chałupy a na tym zdjęciu z linku powyżej tych chałup nie ma, zostały wycięte.
Łatwo się zorientować bo na obu jest w lewym dolnym rogu kupa czarnej ziemi a nad nią chałupy, perspektywa ta sama.
Dla mniej wrażliwych link onetu
link
Cytat:
Zamieszczone przez
latant
Mi się podoba, tylko dziwi mnie zdjęcie w onecie, tam są chałupy a na tym zdjęciu z linku powyżej tych chałup nie ma, zostały wycięte.
Łatwo się zorientować bo na obu jest w lewym dolnym rogu kupa czarnej ziemi a nad nią chałupy, perspektywa ta sama.
Wycięli, bo miało być zdjęcie w kategorii "Winter Time" a nie "Chałupa Time" :razz:
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Ja też się nie znam, ale wiesz - w żury siedziała Emily Rose :D
Emily Rose (ur. 13 października 1988 r. w Subiaco) – australijska wioślarka.
Osiągnięcia
Mistrzostwa Świata – Poznań 2009 – czwórka bez sternika – 4 miejsce.
Cytat:
Zamieszczone przez
sprocket73
Emily Rose (ur. 13 października 1988 r. w Subiaco) – australijska wioślarka.
Mi się wygóglała aktorka telewizyjna urodzona 2 lutego 1981 roku - całkiem ładna :) ...ale na myśli miałem tą od egzorcyzmów.
A zdjęcie z tego linka nieonetowego prezentuje się znacznie lepiej. I udowadnia, że nie trzeba się gdzieś na Kamczatkę czy inne Karaiby wybierać, żeby zająć wysokie miejsce w jakimś międzynarodowym konkursie. Wystarczy wyjść za stodołę i pierdyknąć foto komórą. Panie i Panowie - zacznijmy doceniać to co mamy pod nosem, bo splendor i sława czyha za każdym rogiem :D
Tak a propos tych chałup, których nie ma a są - to przypomniała mi się dość świeża historia (tylko w roli chałup wystąpił foliowy worek)
Zwycięzca konkursu National Geographic zdyskwalifikowany przez
No, ale co konkurs to inny regulamin :)
Już miałem pisać że te chałupy na brzegu kadru - to ja się nie znam, ale widzę że wykadrowali - kadrować zawsze można :), mógł facet wykadrować (jak wykadrował ten fragment z lewej) tę torbę i byłoby cacy (lub przyciemnić lokalnie pewnie też by obleciało) swoją drogą to nie rozumiem tych regulaminów kadr jest czymś bardzo fundamentalnym kadrowanie po zrobieniu zdjęcia to gwałt na fotografii - ogólna prawda jest taka że praktycznie zawsze słabą fotografię można polepszyć przez kadrowanie, kolejna ogólna prawda to to że zwykle początkujący próbują uzyskać coś ze swoich zdjęć poprzez wykadrowanie i poszukiwanie coraz mniejszego kadru. Z drugiej strony zabraniają usuwać śmieci - nie zawsze można i nie wszystko wyzbierać rękami z kadru :) szczególnie przy szerokokątnym obiektywie wiem bo czasem zbieram lub przykładam z buta w zależności od wielkości śmiecia.