Pytanie: Wybór telefonu?????
Musze na dniach kupić nowy aparat. Nowy lub używany. Co wybrać? Rozważam Iphone 4s i samsunga galaxy sIII. Nigdy nie używałem iphona. Ten samsung jest zachwalany. W sumie telefon ma mi słuzyć do dzwonienia i przeglądania internetu. Nigdy nie uzywałem smartphona, a wyłącznie tradycyjnych aparatów. Zachwalają samsunga z uwagi na androida i duzo tanich lub pirackich aplikacji ale w sumie dla mnie nie jest to jakieś super ważne. Skłanaim się chyba ku iphone. Co wy na to?
Odp: Pytanie: Wybór telefonu?????
Miałem iPhone 3GS świetny intuicyjny i pewnie jakby mi nie ukradli dalej bym miał
Podstawowy minus to komunikacja z kompem . przesłanie czegokolwiek na telefon lub s powrotem to mordęga wszystko przez ajtiunsa , no chyba ze pracuje się na makintoszu
Mam GALAXY S PLUS i może wydaje mi się trochę bardziej mułowaty niż ale komunikacja z kompem bajer listy kontaktów ,kalendarz, terminarz , wszystko pięknie chasa
Jakbym miał nie podłączać do kompa tel to brałbym apla
Re: Pytanie: Wybór telefonu?????
Ja proponuję to co poniżej:
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
System apple jest bardziej spójny i efekowny. Android, zwłaszcza po rootowaniu jest bdb dla poweruserów. Jeśli chodzi o same telefony, dla systemu googla masz całą ich armię w pełnym zakresie cenowym w przeciwieństwie do ios. Nie wiem jak jest z personalizacją interfejsu i kompatybilnością wsteczą aplikacji w iphonach, ale w androidzie można konfigurować bardzo wiele, a dla systemów przygotowanych przez niezależnych developerów (wymaga roota) niemal wszystko. Rzadko pojawiają się problemy z brakiem kompatybilności aplikacji. Większość wspiera androida 2.2 w górę.
Osobiście używam HTC HD2 (pierwotnie Windows Mobile 6.5) z androidem 2.3.7, ale miałem już kilka wersji androida ics i jelly bean. Akurat HD2 jest wyjątkowy jeśli chodzi o wybór wersji systemu, ale każdy telefon natywnie działający na androidzie też daje spore możliwości.
Jeśli telefon ma być kombajnem do wszystkiego: filmy, gps, telefon, net, muzyka komunikacja z innymi urządzeniami i pc, polecam telefony androidowe. Jeśli chcesz gotowy produkt jako telefon i przeglądarkę netu (nie ujmując nic wielkiej bazie programów na ios), możesz zapłacić więcej (za gorszą wydajność, ale tylko hardwarowo, bo większy wpływ na wydajność ma zamkniętość i spójność ios), chyba lepszy będzie iPhonie.
O samsungach spotykałem opinie, że są marnie wykonane. Osobiście nie miałem, więc info opiera się na cudzych opiniach.
A przy okazji spytam, czy zna ktoś jakiegos nowego smartfona na Androidzie z klawiaturą sprzętową (Qwerty). Coś jak obecnie używana przeze mnie Nokia E7.
http://www.google.pl/search?hl=pl&cl...iw=320&bih=508
Samsungi z wyższych półek są dobrze spasowane i dość eleganckie. Co innego tańsze. Porównanie htc wildfire s z samsungiem ace na przykład jest jednoznaczne. Samsung wygląda mocno plastikowo.
Re: Pytanie: Wybór telefonu?????
Cytat:
Zamieszczone przez
kristek
O samsungach spotykałem opinie, że są marnie wykonane. Osobiście nie miałem, więc info opiera się na cudzych opiniach.
A przy okazji spytam, czy zna ktoś jakiegos nowego smartfona na Androidzie z klawiaturą sprzętową (Qwerty). Coś jak obecnie używana przeze mnie Nokia E7.
Z klawiaturą sprzętową to jakieś Motorole są.
A co do jakości wykonania Samsunga - to prawda, że SGS3 sprawia wrażenie mocno plastikowego.
Nexus to zupełnie inna bajka. Nie chwalę dlatego, że mam, tylko mam dlatego, że chwalę ;)
Robiłem intensywny research przed kupnem. No i czysty Android jest o niebo lepszy od tych dziwnych wynalazków producentów. Z tym, że na szczęście w większości telefonów można sobie soft łatwo zmienić.
I tu największa zaleta (poza ceną) androida w stosunku do iPhone.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Cytat:
Zamieszczone przez
szuwary
czysty Android jest o niebo lepszy od tych dziwnych wynalazków producentów.
Dokładnie. Co ciekawe nakładki typu HTC Sense czasem wręcz wprowadzają ograniczenia w stosunku do systemu, który stanowił dla nich bazę wyjściową.
Nexusy są też pierwsze w kolejce do update'u systemu.
Wysyłane z mojego NexusHD2 za pomocą Tapatalk 2
ja bym nie zapominał o możliwości obsługi flash - na iphone będziemy się stale denerwować że coś nie działa.
Jeszcze 2 lata temu bym powiedział Nokia - ale teraz czy wybierzesz Galaxy czy Iphona będziesz zadowolony, to po prostu dobre telefony. Mnie osobiście android trochę wkurza w obsłudze, iOS jest bardziej spójny ale to z kolei zamknięty system. Jeśli nie lubisz bajerów a po prostu potrzebujesz telefonu to chyba jednak iphone bedzie lepszym wyborem.