Tablet 20 cali, rozdzielczosc 4K (3840x2160)
podaje jako ciekawostke...
Panasonic zaprezentowal, poki co prototyp, takiego gadzetu:
Panasonic 4K tablet prototype hands on (update: video)
cena czegos takiego, nawet kiedy sie upowszechni, bedzie pewnie mordowac.
ale jak sobie pomysle o prezentacji portfolio na czyms takim... piekny, kontrastowy ekran 20" o fantastycznej rozdzielczosci ppi...
Odp: Tablet 20 cali, rozdzielczosc 4K (3840x2160)
Powinien być zwijany w rulonik, albo składany w kostkę...
Cytat:
Zamieszczone przez
mc_iek
Powinien być zwijany w rulonik, albo składany w kostkę...
Ponoć już niebawem :)
Oglądałem wczoraj na żywo relacje z CES. I tablet wygląda imponująco. Kolory kapitalne nie mówiąc o rozdziałce. Ale jak akustyk napisał cena zamorduje niejednego. Ogólnie Panasonic szalał:)
ja z checia przygarne 10" Samsunga FullHD jesli ekranik bedzie taki jak na Galaxy S3. AmoLEDy swieca pieknie, a do ogladania moich pocztowek nawet FullHD styknie ;)
ale kiedys, przebiegnie tedy, z pewnoscia, Trasa Lazienkowska... i ja ja juz widze oczami wyobrazni ;)
A mnie ciekawi ten elastyczny Paper Tab. Dowalą mu FullHD i na podróżach będziemy trzymać zwinięty tablet w tylnej kieszeni.:) Plecaki z komorami do laptopów stracą rację bytu:) Kolejne gramy pójdą w zapomnienie:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Gregolius
A mnie ciekawi ten elastyczny Paper Tab. Dowalą mu FullHD i na podróżach będziemy trzymać zwinięty tablet w tylnej kieszeni.:) Plecaki z komorami do laptopów stracą rację bytu:) Kolejne gramy pójdą w zapomnienie:)
do pracy zasadniczo uzywam klawiatury. i takiej fizycznej, normalnowymiarowej nic nie zastapi.
a ze obecnie lokalna jednostka jest potrzeba praktycznie tylko dla ekranu, bo dane i procesory sa hostowane zdalnie... to nawet lepiej. kolejny kroczek do mobilnej pracy = mniej korkow na drogach = mniej spalin = wiecej miejsca na powierzchnie mieszkaniowa zamiast biur ;)
niemniej, taki pomysl zwijanego ekraniku 20" z obsluga klawiatury i myszy przez blutacza - do pracy biurowej nie-graficznej... bomba...
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
...cena czegos takiego, nawet kiedy sie upowszechni, bedzie pewnie mordowac.
...
Jest taka stara lotnicza tradycja - każda nowość musi swoje kosztować - ekstradycja. Ale postęp galopuje rączo i owo cudo trafi pod strzechy szybciej niż myślimy :)
Mnie to trochę przeraża. Z tabletu nie korzystam ale tendencje jakieś takie ostatnio dziwne są w elektronice, że zamiast robić wszystko mniejsze to robią coraz większe. Ostatnio ktoś mi dał „słuchawkę” od smartfona aby zamienić kilka słów to nie mogłem objąć jej dłonią. Jak zaczną robić 20 calowe telefony to dopiero będzie śmiesznie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Sergiusz
Jak zaczną robić 20 calowe telefony to dopiero będzie śmiesznie.
Walizkowe już były, więc teraz pora na telefony w formie blatu do stołu. Będzie przez co pogadać, a i pizzę na czym położyć przy okazji...