Bezklejowa osłona wyświetlacza
Witam,
szukając osłony wyświetlacza do 5 D mk III znalazłem na allegro taki oto produkt: GGS Canon EOS 5D MarkIII MK3 Osłona LCD Bezklejowa (2866320949) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Może ktoś używa i wypowie się czy jest to pewne mocowanie, czy osłona trzyma się, nie przesuwa itp.
Pozdrawiam
Odp: Bezklejowa osłona wyświetlacza
dziekuję, poczytałem ale nie chodziło mi o sam sens ochrony wyświetlacza ani o wyższość poliwęglanu czy szkła nad folią a o sposób i jakość mocowania osłony z w/w linku.
Nic o tym nie wiem, ale może to ci coś powie:
LARMOR Glass Screen Protector by GGS - YouTube
Są również szklane osłony GGS mocowane na ramce wizjera - mam taką i polecam :)
Sposób mocowania identyczny z folią, której przez jakiś czas używałem. Zdjąłem bo mimo całej staranności czyszczenia i tak podeszły paprochy wokół których utworzyły się pęcherzyki i dodatkowo na krawędzi odchodziła. Jak widać na powyższym filmie też ta osłona na krawędzi nie jest dobrze przyczepiona i sposób przyklejenia do LCD wymaga idealnego czyszczenia, inaczej potworzą się pęcherzyki.
W trwałość tej osłony można uwierzyć, sposób mocowania nie jest najlepszy, pod tym względem lepsze są klejone na krawędzi.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Są również szklane osłony GGS mocowane na ramce wizjera - mam taką i polecam :)
Taa, można zawsze zsunąć i przetrzeć wyświetlacz, choć mówiąc szczerze jeśli w ogóle tam zaglądam (oj, rzadko), to okazuje się że co najwyżej trzeba użyć gruszki. Jedynie osłona wizjera się brudzi od rzęs. Zadziwiająco dobrze izoluje ta włochata uszczelka. Trzeba tylko uważać na podróbki tych osłon - potrafią nie przylegać idealnie.
prezentowana na youtube oslona zaskoczyla mnie , pewnie na nastepna puszke cos takiego sobie sprawie
Czy używa ktoś Giottos AEGIS ?
Ja właśnie zamówiłem tą osłonę Larmor GGS wczoraj, dzisiaj wyłali jak przyjdzie to podzielę się z tobą moimi wrażeniami. Miałem wcześniej osłonę tej firmy na canonie 50D i byłem bardzo zadowolony, nikt nie zauważył by że coś jest naklejone na ekran gdyby nie logo ggs, kleiło się ot dobrze, żadnych pęcherzyków ani odklejania się na rogach czy coś. Miałem to naklejone przez 2,5 roku i wyglądała jak naklejona wczoraj.