Ceny obiektywów 24-105 f/4 IS l
Zamierzam kupić nowy obiektyw jak w tytule. Ceny tych obiektywów oscylują około 3300 zł. Na Allegro jest jednak kilku sprzedawców oferujących te obiektywy w cenie poniżej 2900 zł, jakby nie patrzeć cztery stówki drogą nie chodzi.
reg.pkt 8.xxxxxxxxxxxxxxx
Sprzedawcy mają dobre opinie i można kupić z płatnością przy odbiorze. Czy kupował ktoś sprzęt fotograficzny u tych sprzedawców?
Z drugiej strony skąd taka znaczna różnica w cenach?
Odp: Ceny obiektywów 24-105 f/4 IS l
Cytat:
Zamieszczone przez
majcz
Sprzedawcy mają dobre opinie i można kupić z płatnością przy odbiorze. Czy kupował ktoś sprzęt fotograficzny u tych sprzedawców?
Z drugiej strony skąd taka znaczna różnica w cenach?
Niższa cena wynika z nieopodatkowanej sprzedaży "na czarno" oraz faktu, że 24-105 może pochodzić z zestawu kit od 5D. Zapytaj o fakturę i już będziesz wiedzieć wszystko.
Na temat sprzedawcy z pierwszego linka była tutaj jakiś czas temu burzliwa dyskusja, poszukaj sobie :-)
Kupowałem u jednego z nich, obiektyw z zestawu 5d mkIII w białym pudełku, rachunek jest z niemieckiego sklepu co wraz z kartą gwarancyjną jest ważne w polskim serwisie, poza tym wszystko ok.
Pozdr
Na nie-allegro masz jeszcze fotocyfrę w Krakowie, gdzie to szkło kosztuje obecnie 3150, co z ewentualnym cashbackiem daje całkiem fajną cenę. Przynzam, że nie wiem jak jest z cashbackiem przy zakupie przez allegro, ale chyba tez powinno działać.
PS.
Pisząc o fotocyfrze moją inetencją nie jest rekalmownie tego sklepu i oświadczam, że nie jestem z nim w jakikolwiek sposób związany, poza tym że kupiłem tam kiedyś Tamrona.
Diękuję za podpowiedzi. Chyba zdecyduję się na zakup u któregoś z nich, faktura nie jest mi potrzebna.
Faktura nie, ale paragon chyba tak...
xxxxxxxxxreg.pkt8.
Gandini jest pewny - niedawno kupowałem u Niego i wszystko super ok. :D Mogę polecić również foto Kołodziej - też robiłem zakupy u Niego. Wszystko na najwyższym poziomie 100% pozytywów no i jest możliwość niewielkiej negocjacji. Zakup poza Allegro oczywiście taniej. :D
24-105 f/4 L IS USM - cena
Witam.
W znanej sieci sklepów foto pojawił się ten obiektyw za niecałe 2700zł. Normalną cenę znacie :)
Zrobiłem sobie prezent pod choinkę 8-)
Pzdr
Wesołych Świąt.
wfal
Odp: 24-104 f/4 L IS USM - cena
No i?
To jest jego normalna cena, u tipów od dawna tyle kosztują.
Odp: 24-104 f/4 L IS USM - cena