Jaki jest maksymlany udzwig statywu z założoną na niego głowicą? Zestaw Manfrotto
Cześć Wam!
Mam do was takie pytanie... Chce kupić sobie w końcu statyw i głowicę. Mój wybór padł na Manfrotto 055X PRO B (statyw) i Manfrotto 391RC2 (głowica)
Więc tak: statyw ma udźwig 7kg... głowica 5kg... I już trochę się pogubiłem... Więc jaki jest maksymalny udźwig statywu i głowicy?? 12kg??
Nie wiem za bardzo ja to rozumieć...
Byłbym wdzięczny za odpowiedzi :))
Jeśli macie wątpliwości co do zestawu to mile widziane są poprawki :)
Odp: Jaki jest maksymlany udzwig statywu z założoną na niego głowicą? Zestaw Manfrott
5 kg (jeśli udźwig nie jest "marketingowy").
Odp: Jaki jest maksymlany udzwig statywu z założoną na niego głowicą? Zestaw Manfrott
...jak masz aparat ze szkłem i lampą, co wazy więcej niż 5kg, to co Ci ze statywu który wytrzyma 7kg, jeżeli głowica wytrzyma 5.
...prawidłowo można zatem wnioskować, że udźwig maksymalny takiego zestawu to 5kg
Jaki jest maksymlany udzwig statywu z założoną na niego głowicą? Zestaw Manfrotto
Liczy sie najslabsze ogniwo...
Sent from my iPad using Tapatalk
Ahaa rozumiem już!!
Dzięki!
Cytat:
Zamieszczone przez
fabian
...jak masz aparat ze szkłem i lampą, co wazy więcej niż 5kg...
dzidziuś krajst - :shock: - kto ma...palec pod budkę :mrgreen:
To jakie głowice mają udźwig 7kg??
Cytat:
Zamieszczone przez
k-9
To jakie głowice mają udźwig 7kg??
http://www.triopo.pl/produkt/Triopo+B-4
Najlepiej wejdź na stronę np. Photo | Manfrotto i sam sprawdź :mrgreen:
Możesz też poszukać na http://www.triopo.pl/ :wink:
Sam szukasz, sam wybierasz, sam masz do siebie pretensje - wiem, najtrudniejsza wersja, ale ile za to satysfakcji! :p