EOS 550D uszkodzenie czytnika i koszt naprawy
Witam
W Canonie EOS 550D, przy próbie włożenia karty, karta nie zatrzaskuje się w czytniku :cry:
Po rozmowie z autoryzowanym serwisem CSI, nie uzyskałem informacji o koszcie naprawy, czyli wymiany kitu czytnika pamięci w aparacie EOS 550D, tylko informację abym wysłał aparat do ekspertyzy kosztów naprawy i wtedy ewentualnie naprawy, kiedy zapytałem o koszt czytnika, aby wymienić samemu, niestety uzyskałem informację że nie sprzedają części :cry:
Na pytanie gdzie mógłbym kupić czytnik, odpowiedzi nie było, a dokładniej abym zadzwonił sobie do Canon Polska.
Super serwis :-) Nie wiedzą ile kosztuje Card Reader Kit i nie wiedzą ile wynosi koszt wymiany czytnika :lol:
To czym się zajmują ??????
Dzwoniłem do serwisu Panasonic-a w Polsce i tam telefonicznie natychmiast uzyskałem informację o koszcie lampy błyskowej wewnętrznej z jednego z aparatów ich marki, jak również o koszcie wymiany.
Czy ktoś orientuje się jaki to koszt, ewentualnie gdzie można kupić czytnik ?
Będę wielce zobowiązany.
robertpi
Odp: EOS 550D uszkodzenie czytnika i koszt naprawy
Ja tam nie widzę nic dziwnego w powyższym postępowaniu, widocznie usterka nietypowa i nie mają takich części ani wyceny, jak zobaczą to ocenią.
Canon Rebel T2i 550D Camera SD Memory Card Reader Repair Part - Darntoothysam.com
Slot karty SD to koszt 100 zł i do tego usługa wymiany w granicach 200 zł, tak oceniam koszty z własnego doświadczenia w naprawianiu tych aparatów.
Znajdę taką płytę z czytnikiem u siebie. Napisz na PW jeśli jesteś zainteresowany.
Najpierw wszystkich witam, to pierwszy post, natomiast obserwuję wpisy już od dawna :)
Mam bardzo podobny problem - czy ma ktoś może jakieś pomysły gdzie można to naprawić (lub kupić taki czytnik kart do 550d)
Cytat:
Zamieszczone przez
kacperm
Najpierw wszystkich witam, to pierwszy post, natomiast obserwuję wpisy już od dawna :)
Mam bardzo podobny problem - czy ma ktoś może jakieś pomysły gdzie można to naprawić (lub kupić taki czytnik kart do 550d)
Jeśli chcesz kupić taką płytę z czytnikiem lub też ją zamontować, to napisz PW - zapraszam do siebie.
Ja byłbym zainteresowany kupnem płytki z czytnikiem kart sd do canona 550d
Cytat:
Zamieszczone przez
gab39
Ja byłbym zainteresowany kupnem płytki z czytnikiem kart sd do canona 550d
Nie ma sprawy. Szczegóły na PW.