Uszkodzona matryca 5D mkII
Witam
Od jakiegoś czasu na zdjęciach pojawił się czarny pasek. Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że to uszkodzona matryca.
Czy ktoś orientuje się jaki jest koszt części i wymiany, i czy lepiej naprawiać, czy od razu pozbyć się puszki i zbierać na nową :(
Pozdrawiam
Odp: Uszkodzona matryca 5D mkII
A znasz numer tel. do serwisu na Żytnią ?Nie to poszukaj na forum w przeglądarce lub google .:lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
szunaj60
A znasz numer tel. do serwisu na Żytnią ?Nie to poszukaj na forum w przeglądarce lub google .:lol:
Bardzo "pomocna" odpowiedż na pierwszy post nowego użytkownika.
Dzwoniłem już do serwisu. Przez telefon niczego się nie dowiedziałem poza tym, że będzie to sporo kosztować.
Nie chce wysyłać puszki serwisu tylko po to, żeby zapłacić za przesyłkę i dowiedzieć się, że to matryca. Miałem nadzieję, że ktoś wie.
Pokaż zdjęcie, na "pusto" to sobie można.
Obejrzałeś matrycę,obejrzałeś migawkę na dłuuugich czasach,sprawdziłeś podnoszenie lustra i małego lusterka?
Opisz jak najszerzej.
BTW.
Co to za znaki widujesz??
Cytat:
Czy ktoś orientuje się jaki jest koszt części i wymiany, i czy lepiej naprawiać, czy od razu pozbyć się puszki i zbierać na nową
Nikt poza serwisem Ci matrycy [jeśli to ona ] nie wymieni.
Nikt też ceny Ci za serwis nie poda.Żaden serwis poza autoryzowanym nie ma oprogramowania do matrycy.Nie wystarczy sama wymiana.
Decyzję czy naprawiać czy sprzedać można podejmowac gdy się zna relacje miedzy kosztem naprawy a ceną sprzedaży.Koszt wysyłki to "pikuś" do całych kosztów,niestety.
Dzięki za odpowiedź.
Matryca prawdopodobnie dostała laserem, przynajmniej mi tak się wydaje.
Po południu spróbuję wrzucić zdjęcie, ale obawiam się, że diagnoza już się nie zmieni.
Witaj
Jeśli masz czarny pasek na zdjeciach to stawiam na uszkodzenie migawki, a nie matrycy.
Pozdrawiam
Mirek
Mój pasek wygląda niestety inaczej.
U mnie jest przez całą szerokość, jest gruby na max kilka pikseli i zaczyna się w pewnej odległości od góry kadru. Raczej nie jest migawkowy :(
Migawka pewnie byłaby tańsza w naprawie
Spróbuję później wrzucić zdjęcie
Wrzuć zdjęcie - pokaż jak to wygląda wtedy będzie można to jakoś ocenić.