Wycena przerobionych zdjęć - ile zł za zdjęcie lub za sesję?
Witam, jestem początkujący w tej dziedzinie i robiłem ostatnio sesje zdjęciowe, których owocem są takie oto składanki zdjęć. Bardzo proszę o pomoc w wycenie ile mogę wziąć zł za tak przerobione zdjęcie bo nie wiem czy dobrze wyceniłem swoją prace :) Z góry dzięki :)
Zdjęcia przedstawione przeze mnie są przykładowe.
Odp: Wycena przerobionych zdjęć - ile zł za zdjęcie lub za sesję?
Na czym polega Twoja przeróbka?
Na tym, że z kilku gotowych zdjęć zrobiłeś takie zestawienia?
Cytat:
Zamieszczone przez
VirtualMan
... Bardzo proszę o pomoc w wycenie ile mogę wziąć zł za tak przerobione zdjęcie bo nie wiem czy dobrze wyceniłem swoją prace :) Z góry dzięki :)...
Mogłeś wziąć parę złotych więcej :)
Bierze się tyle, ile klient jest w stanie zapłacić, a jak to wg. Ciebie za mało, to nie bierze się takiej roboty.
Widziałem ten wątek już wczoraj i bylem ciekaw, co napiszą inni - nie chciałem wychylać się jako pierwszy;) Dla mnie osobiście nie ma w tych składankach nic atrakcyjnego, za co byłbym skłonny zapłacić cokolwiek. Zdjęcia przeciętne a składanka, w moim odczuciu, fatalna. Ale jeśli klient zadowolony, to najważniejsze. Kasować ile się da, druga okazja może się szybko nie trafić:D
Cytat:
Zamieszczone przez
7four
Bierze się tyle, ile klient jest w stanie zapłacić, a jak to wg. Ciebie za mało, to nie bierze się takiej roboty.
I na tym trzeba by zakończyć, zwłaszcza w świetle tego, że główny zainteresowany nie sprecyzował co chce wycenić - sam skład, czy łącznie z sesją, oraz ile czego.