Odp: EF-S 24-70 2.8 L - mydło
Używałem tego obiektywu i zdjęcia tak nie wyglądały... Wygląda na to jakby ostrzył Tobie za samochodem. Masz więcej zdjęć? Domyślam się, że to ogniskowa 70, a jak wygląda sprawa na szerokim końcu?
Czy chodzi o obiektyw EF 24-70/2.8 L ?? Bo EF-Sa elki jeszcze nie zrobili póki co.
wg. mnie jest poruszone (patrz na tablice rej.) masz inne przykłady ?
Szkło nie ustawia ostrości nawet za samochodem. Na tym zdjęciu nic nie jest ostre. Może rzeczywiście jest poruszone? Na jakim czasie było to robione? Może jednak jakieś lekkie przemieszczenie soczewki spowodowane uderzeniem? Nie pożyczałeś nikomu?
Cytat:
Zamieszczone przez
fleder
Szkło nie ustawia ostrości nawet za samochodem. Na tym zdjęciu nic nie jest ostre. Może rzeczywiście jest poruszone? Na jakim czasie było to robione? Może jednak jakieś lekkie przemieszczenie soczewki spowodowane uderzeniem? Nie pożyczałeś nikomu?
Autor napisał: 1/200
Cytat:
Zamieszczone przez
szczemat
Autor napisał: 1/200
Nie poruszyłeś nigdy foty na 1/200? :D
Cytat:
Zamieszczone przez
szczemat
Używałem tego obiektywu i zdjęcia tak nie wyglądały... Wygląda na to jakby ostrzył Tobie za samochodem. Masz więcej zdjęć? Domyślam się, że to ogniskowa 70, a jak wygląda sprawa na szerokim końcu?
Na szerokim końcu wygląda trochę lepiej, ale tylko trochę.
F 2.8, 1/250, ISO 400
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Czy chodzi o obiektyw EF 24-70/2.8 L ?? Bo EF-Sa elki jeszcze nie zrobili póki co.
Fakt, mój błąd, sorry ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
fleder
Poruszone raczej nie jest, bo robiłem tego kadru kilka sztuk i na każdym jest to samo. Zresztą, przy 1/200 nie jest już tak łatwo poruszyć zdjęcia, a na innych zdjęciach nawet przy 1/1000 jest to samo. Obiektyw mi nie upadł ani nic, przynajmniej nic takiego nie pamiętam. W coś chyba lekko puknąłem ostatnio, ale na tyle lekko, że już nawet nie pamiętam co i jak. A swojego sprzętu nie pożyczam w ogóle, zwłaszcza tak kosztownego.
Cytat:
Zamieszczone przez
liquidsound
Nie poruszyłeś nigdy foty na 1/200? :D
Moje każde jest poruszone - bez względu na czas ;-)
Wracając do tematu: Napisałeś na początku, że "chciałeś przyoszczędzić" - tzn. że kupiłeś używkę z niepewnego źródła bez gwarancji?
Nie. Kupiłem nówkę. Normalnie aukcja była wystawiona na allegro, że nówka, że gwarancja itd. Jak zadzwoniłem, że jestem zainteresowany, to powiedział, że sprzęt sprowadzany z Niemiec. Z tym że zaczął coś kręcić, że chce ominąć prowizję allegro, że coś tam coś tam i ostatecznie zrobiliśmy tak, że 2000 wysłałem przelewem, a on wysłał szkło za pobraniem na 2400 bodajże. No i nie mam teraz nijak udokumentowanej transakcji, nie mam nawet żadnego kontaktu do faceta, jedynie dane jakiejś kobiety, na której konto robiłem przelew. A karta gwarancyjna jest pusta i zauważyłem to dopiero wczoraj... :roll: Tak to jest, jak się za bardzo napali na coś.