-
Wypożyczalnia
Witam Was,
noszę się z zamiarem stworzenia w PL webowej wypożyczalni sprzętu foto, a z czasem posiadającej kilkanaście pkt stacjonarnych w PL do odbioru/oddania sprzętu.
Chciałbym się od Was dowiedzieć jak wg Was ten pomysł przyjmie się w PL i czy sami byście z chęcią korzystali z takiego narzędzia?
Będę wdzięczny za uwagi, podpowiedzi i Wasze zdanie.
-
Odp: Wypożyczalnia
Szczerze mówiąc ja bym korzystał bo czasem potrzeba mi jakiegoś obiektywu a znajomi nie mają, ja nie mam kasy by kupić więc nie mam czym zrobić tak jak chcę, czy nawet jak bym chciał przetestować jakieś szkło a ze sklepu przecież nie wezmę na 2-3 dni obiektywu : )! Jak dla mnie bardzo fajna sprawa. W Nikonie korzystałem z programu NPS jak potrzebowałem czegoś : ))
-
Jeśli ceny byłyby przystępne to myślę że każdy chętnie by skorzystał.
-
Ceny jak to ceny mają to do siebie, że mogą odstraszać lub przyciągać. Ja planuję zrobić to konkurencyjnie :)
-
zdarza mi się korzystać z tego typu usług, więc jak najbardziej tak
-
pomysł bardzo ciekawy, co prawda kilka wypożyczali działa już i całkiem dobrze się spisują, ale popyt zapewne jest na tego typu wypożyczenia w atrakcyjnych cenach.
-
Podpatrz ceny konkurencji, będziesz mieć rozeznanie czy się opłaca.
Ze znanych mi wypożyczalni aktualnie najkorzystniej cenowo wypada grztuś (photorent.pl)
-
Znam ceny konkurencji. Wiem, że można taniej :)
Odnośnie sprzętu do z chęcią poznam Wasze zdanie, że dwa systemy C i N w pełni dostępne będą atrakcyjną ofertą?
-
Ja bym skorzystał ale wiadomo że interesuję mnie głównie szkła za ok 5-10K zł. Czyli same L-ki ;-) I głównie w sumie po to żeby wypróbować przed kupnem a nie do konkretnego wydarzenia. Choć może czasem i do wyjazdu itp. Problemem na pewno jest sprawa kaucji. Musi być coś powiązane z kartą kredytową i w sumie samo Allegro - system komentarzy może coś pomóc chyba ... Przynajmniej ja bym brał to pod uwagę. Np ja mam konto od ponad 10 lat i chyba moje komentarze za 10 lat coś świadczą o mnie . Bo nic innego nie przychodzi mi do głowy - poza BIK ;-)
A co do odbioru i wydania sprzętu to raczej umowa z kurierem bo po pierwsze dojazd często więcej kosztuje no i w W-wie niesamowita strata czasu - chyba że będzie czynne w niedziele.
-
mysle ze to kwestia ceny, sam juz nie raz szukalem czegos do wypozyczenia.
co moge doradzic jako klient.
1. zgodze sie by wplacic kaucje wieksza niz jest warty sprzet
2. cena... jak dla mnie gdyby byla nizsza o 50% od konkurencyjnych to masz u mnie klienta(mowie tu o obiektywach ktore sam szukalem jakis czas temu, np 85/1.2 czy 24/1,4)
3. celuj w drogie zabawki ktore klient taki jak ja raczej nigdy nie kupi.