Jak mógł wyglądać postprocess ?
Wrzucam link do galerii Prezydenta Bronisława Komorowskiego. Nie wiem jak, i czy w ogóle, te zdjęcia były obrabiane. Jeśli ktoś mógłby to rozszyfrować to byłbym wdzięczny. Wszystko jest bardzo estetyczne, kolory piękne. Chodzi o całą galerię, wszystkie zdjęcia jeśli chodzi o postprocess wyglądają podobnie. Para Prezydencka w USA / Zdjęcia / Aktualności / Oficjalna strona Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej
Odp: Jak mógł wyglądać postprocess ?
Może to JotPeG prosto z puszki?
Możliwe, ale 5d aż tak nie koloruje.
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Może to JotPeG prosto z puszki?
Raczej nie ;) z właściwości zdjęcia: Software = Adobe Photoshop Lightroom 4.0 (Macintosh)
A skąd wiesz że 5D i że nie koloruje tak? Ustawienia Picture style są dostępne w każdej lustrzance cyfrowej i niektórzy z tego korzystają. Nie upieram się na tego JPEGa z puszki - tylko taki sposób jest najczęściej praktykowany (i na takie wyglądają mi te zdjęcia).
Cytat:
Zamieszczone przez
tlustyx
Raczej nie ;) z właściwości zdjęcia: Software = Adobe Photoshop Lightroom 4.0 (Macintosh)
No i wyszło że nie z puszki.
Różne zdjęcia robione przez różnych fotografów i różnymi programami obrabiane. W zdjęciach są EXIFy
Tak, ale styl obróbki podobny. A 5D bo z tego co wiem to takiego używa Wojtek Grzędziński, fotograf prezydenta.
RAW, dobra pucha i szkła, odpowiedni balans, ciut clarity, contrast, brightness, saturation, odpowiednio exposure i fill light, zmniejszone i wyostrzone. Żadnej filozofii, nie ma tu nic nadzwyczajnego. Myślę nawet, że "z preseta". ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotograf1995
A 5D bo z tego co wiem to takiego używa Wojtek Grzędziński, fotograf prezydenta.
Pod zdjęciami z Ukrainy podpisał się Lukasz Kaminski aparat też 5DMII tylko Software = ACD Systems Digital Imaging
dużo z 24L, oj znów zaczyna marzyć mi się to szkło:-)