Witam wszystkich. Przedstawiam moją pierwszą bardziej powazną videoprodukcje. Chcialbym uslyszec opinie, uwagi i sugestie.
uzyte: 600d canon70-300 gopro2
Pozdrawiam:)
http://youtu.be/aDPKu3iMtRA
Wersja do druku
Witam wszystkich. Przedstawiam moją pierwszą bardziej powazną videoprodukcje. Chcialbym uslyszec opinie, uwagi i sugestie.
uzyte: 600d canon70-300 gopro2
Pozdrawiam:)
http://youtu.be/aDPKu3iMtRA
Białe przerwy między scenami są beznadziejne, kładą cały montaż. Rozważ zakup jakiegoś uchwytu/stabilizatora żeby zniwelować drgania przy ujęciach z ręki i trochę za bardzo machasz aparatem przez co obraz jest rozedrgany. Poza tym gratuluję pomysłu i próbuj dalej.
Mnie osobiście muzyka aż odrzuca. Ale poza tym ujdzie. Jak na filmik promo zdecydowanie za długi.
Brak dobrych ujęć postanowiłeś przykryć efekciarstwem. Nie tędy droga. Oprócz ciekawych ujęć (mam wrażenie, że w kółko oglądam to samo) brak głosów ludzi a przecież pilot na pewno coś mówi, brak odgłosów silnika a zamiast tego jest muzyka. Nie zachęciłeś mnie aby wziąć udział w takiej imprezie.
Mnie też jakoś filmik nie powalił. Mało ciekawy, w off roadzie najciekawsze są przejazdy przez błota, rzeki, góry a nie jazda po leśnych ścieżkach.
Coś w tym stylu - Off Road Ultimate Power to the Max Promo Trailer Lubuskie - YouTube tylko że w takich warunkach mało kiedy jest możliwe użycie statywu.
E, w 2:34 mogłeś zsynchronizować wybicie toczki z dropem w nucie + osobiście widzę w tym klipie - zamiast powtórzenia najpierw ujęcia slow-mo, a później normalnie - jedno ujęcie, ale pofragmentowane i na przemian przyspieszone (do wybicia) i spowolnione (drop, wybicie i lot), znowu przyspieszone do kolejnego wybicia i w drugim locie też spowolnione. If you know what I mean... :D
No i "kulisy" zdecydowanie za długie według mnie, tak jak niektóre inne ujęcia. Pozostałe rzeczy koledzy już powiedzieli. Ale wyrobisz się. ;)
gdyby w miejscu gdzie organizowany byl rajd bylo błoto góry i rzeki zapewne umiescilbym je gdzies, ale ze byl to rajd szybkosciowy a nie przeprawowy, rzeki błota i góry nie ma:) za kulisy nachetniej wogole bym sie nie bral, powstaly na prosbe jezdzących na filmie.
btw. materiał był kręcony w jeden dzien dwudniowego rajdu, krecenie wielu scen mialem odlozone na nastepny dzien, niestety pod koniec pierwszego dnia mial miejsce smiertelny wypadek, przez co kolejny dzien jazdy i krecenia zostal odrazu odwołany. wykorzystalem tyle ile mialem.
Przemek_PC jest to promo ekipy jezdzącej niebieskim suzuki, a nie rajdu.
tak czy owak dzieki za wasze opinie:)
i pozdrawiam oczywiscie:)
Nie podoba mi się, jak ktoś już wyżej napisał poleciałeś na 'efekciarstwo'. Brak wyczucia dobrego smaku - montażu, w doborze muzyki, ujęć. Tandeta, w dodatku ciężko się to ogląda.