Odp: Body czy obiektyw ??
40 d i 70-200L F4 . Sprzedaj 18-55 i 55-250 .
Zdecydowanie obiektyw. O body można oczywiście pomyśleć ale przy kolejnej okazji.
Zgadzam się z przedmówcami. Jeśli stać Cię na 70-200/2.8 to moim zdaniem warto, nawet z 450D. A w przyszłości dozbierasz sobie na pełną klatkę na przykład i będzie miodzio:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Adam71
40 d i 70-200L F4 . Sprzedaj 18-55 i 55-250 .
Sprzedaż tych szkiełek popieram w 100%, ale ja kupiłbym najpierw 70-200/4, a jakby mi dalej "coś" nie pasowało wymieniłbym body. Może w tzw. między czasie tak się wkręcisz, że, śladem wielu, zapragniesz FF. Co prawda do hokeja średnio bym to polecał, ale za to do sesji w plenerze byłoby idealne ...
powiem Ci, że po podpięciu 70-200 4.0L do 450D mojego brata obrazek jest identyczny jak na moim 40d
robilismy w tych samych warunkach, tego samego dnia
przewaga 40d wychodzi przy szybkości pracy i dokładności działania samej puszki
do sesji w plenerze zostań przy swoim 450d, sprzedaj szkła które masz
ja wziąłbym 70-200 i może jakąś szerszą stałkę
Osobiście zacząłbym od kupna szkła. Potem dopiero puszka.
Wszyscy powyżej piszą wyklepane teorie o pierwszeństwie dla kupna szkiełka... ciężko się z tym nie zgodzić ale... proponowałbym podejść jednak do sprawy mniej ortodoksyjnie. Piszesz, że Robisz sport, tam jak nigdzie przydaje się np. dobry AF, szybkie zdjęcia seryjne, szybszy procesor i pojemniejszy bufor... jeśli tego Ci najbardziej brakuje i np. ciągle Widzisz "busy" w wizjerze - poważnie Pomyśl nad dwucyfrowym korpusem, z tych o których Piszesz. Zwłaszcza, jeśli nie Odczuwasz dużych braków światła przy foceniu 55-250 1:4-5.6
Oczywiście najlepiej by było jedno i drugie (szkło + korpus), ale tak to tylko w nieboszczce Erze.
Pozdr.
B.