Odp: 5dmk2 za ciemne zdjęcia?
na histogram nie patrzyłeś?? nie od dziś wiadomo że w 5dmII wyświetlacz przekłamuję o jakieś 1/3-2/3 działki
Patrzyłem i to jest najlepsze, że wydawało mi się, że jest dobrze... W takim razie po moich zdjęciach widzę, że muszę mieć korektę ev +1 by na wyświetlaczu mieć lekko przepalone...
to nie wiem bo niestety nie posiadam tego modelu słyszałem tylko o tych problemach z wyświetlaczem, u mnie na 5dm3 też jest z tym problem ale histogram pomaga w zupełności. Musisz czekać na kogoś kto miał z tym konkretnym modelem takie problemy
Nigdy nie miałem takich przypadłości w swojej piątce.
Problem masz od nowości czy od jakiegoś czasu?
Najlepsze jest to, że od nowości... Mam go już miesiąc i dopiero teraz zgrałem zdjęcia...
Sprawdź czy nie masz w Lightroomie ustawionego jakiegoś presetu który automatycznie przyciemnia zdjęcia.... choć to mało prawdopodobne....
Cytat:
Zamieszczone przez
zanussi
Sprawdź czy nie masz w Lightroomie ustawionego jakiegoś presetu który automatycznie przyciemnia zdjęcia.... choć to mało prawdopodobne....
Pomyślałem o tym również, zainstalowałem drugi raz lightrooma, włączyłem jedynie korekcje do obiektywu nic więcej. Przyzwyczajenia z Nikona, że w punktowym wszystko ładnie łapało... Teraz trzeba się przestawić na centralny zrównoważony albo korekcja +1ev zawsze...
LR3 czy 4? 3 lubi czasami po swojemu rawy poustawiac po imporcie