karta SD - Hama High Speed Gold SDHC class 10 +filmowanie
Proszę o informacje użytkowników karty 'Hama High Speed Gold SDHC class 10' o opinię na jej temat. Pojawiła się ona w pewnej sieci handlowej w cenie 40 pln / 16 gb. W tej cenie można zakupić dwie Hamy zamiast jednego Sandiska więc rozważam taki zakup.
Czy ktoś sprawdzał ją przy filmowaniu z lustrzanką w pełnej rozdzielczości? Chciałbym używać z 60d. Zgodnie z instrukcją, przy tej prędkości karty nie powinno być problemów, ale chciałbym się upewnić jak jest w praktyce?
Odp: karta SD - Hama High Speed Gold SDHC class 10 +filmowanie
za 125 zeta kupisz sandiska sdhc extreme32 gb x300-zbawi cie te parę złotych zaoszczędzone na hamie?wydałeś tyle na aparat to i nie żałuj na dobra kartę
a testy tej hamy znajdziesz w sieci
przy zakupie jednej karty to może jeszcze, ale fakt jest taki, że przy cenie 4o zł to mogę mieć 3 karty w cenie jednej za 120 zł, więc jeśli zdają egzamin to czemu nie? Ta różnica znacznie się pogłębia jeśli chcesz kupić dwie / trzy karty ;)
Dlatego pytam, bo może ktoś z szanownego grona używa Hamy. Jeśli chodzi o jakość sandiska to oczywiście jestem na tak! Wcześniejsze CF'y były niezawodne.
Dopiero doczytałem, że piszesz o pojemności 32gb. Czy nie lepiej 2x16, ze względu na ew. uszkodzenia mechaniczne / zużycie itp. ?
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
sandiska sdhc extreme32
Poszedłem mniej więcej za radą, i kupiłem Sandiska SDHC 16 GB Extreme 45MB/s za 86 zł - faktycznie bez problemu rejestruje filmy HD, więc bez problemu także serię zdjęć RAW. Dzięki za sprowadzenie do pionu ;)