Odp: Tło białe/czarne do domu
Tło kartonowe. Np: 2,72x11m Tło kartonowe fotograficzne Lastolite (2538025618) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Raz a dobrze.
Materiałowe są beznadziejne. O ile białego nie przepalisz do #FFFFFF, a czarnego nie ściągniesz do #000000, to na materiale robią się plamy i wygląda to źle.
Ew. z kartonowych jeszcze Savege Widetone
ja bym polecił spacer do jakiedoś "pewexu" z ciuchami "zachodnimi" z 2 ręki.
Kupiłem tam czarne zasłony z aksamitu za 15 pln. nic lepszego jako pełne, głębokie czarne tło nie istnieje (moim zdaniem).
można trafić też w innych kolorach. wymaga to jednak trochę czasu na łażenie i grzebanie.
Na portalu aukcyjnym, za nieduże pieniądze (od ok. 30 zł + przesyłka) znajdziesz oferty. Sam ostatnio nabyłem 2 tła, właśnie czarne i białe (5m x 1,6m). Przeważają szer. 1,6m - a więc chyba trochę za szerokie niż Ty potrzebujesz, ale można znaleź węższe (1,3; 1,5m) Z zakupu jestem zadowolony - spełniają moje "domowe" oczekiwania i nie muszę już kombinować - tak jak piszesz z kartonami, czy prześcieradłami. Są OK. Pozdrawiam.
- - - Updated - - -
Cytat:
Zamieszczone przez
RadOs41
Przeważają szer. 1,6m - a więc chyba trochę za szerokie niż Ty potrzebujesz,
- Sądzę, że łatwiej było by "nieco przyciąć" gotowe tło, niż kombinować z prowizorkami...
A na czym będę mógł przymocować takie tło kartonowe?
Posiadam tła kartonowe i jestem mega zadowolony a przechodziłem przez materiałowe tła, karton to karton nie ma co... Jeśli chodzi o mocowanie, możesz kupić dwa statywy, belkę oraz klipsy. Możesz też kupić mocowanie do ściany od razu z tłami ; ) Mi się sprawdza i jedno i drugie rozwiązanie ; )
Cytat:
Zamieszczone przez
tymider81
A na czym będę mógł przymocować takie tło kartonowe?
Manfrotto Autopole | Studio NM
Cytat:
Zamieszczone przez
marcinstanczak
Posiadam tła kartonowe i jestem mega zadowolony a przechodziłem przez materiałowe tła, karton to karton nie ma co... Jeśli chodzi o mocowanie, możesz kupić dwa statywy, belkę oraz klipsy. Możesz też kupić mocowanie do ściany od razu z tłami ; ) Mi się sprawdza i jedno i drugie rozwiązanie ; )
Ale czy dwa statywy + te belki abym mógł zamocować tło mieści się w tym małym obszarze jaki podałem? Zbyt dużo miejsca na szerokości nie ma.
No właśnie nie jestem pewien "rozpiętości" jaką mają statywy przy rozłożeniu, ale około 20-30cm z każdej strony musisz liczyć według mnie. Niestety nie mam jak dziś podejść do studio i zmierzyć dokładnie.