Pytanie do posiadaczy 5d mark 2
Witam.
Jestem ciekaw jak AF sprawuje się w waszych 5dm2.
Przesiadłem się z 40d na nowe 5dm2 i jestem zdziwiony beznadziejnym AF. Nie wiem czy tylko ja mam ten problem. W kiepski warunkach oświetleniowych to nie raz istna masakra co zauważyłem podczas wesel. Strasznie mnie to irytuję i zaczynam tęsknić za 40D.
Jestem ciekaw waszych opinii.
Odp: Pytanie do posiadaczy 5d mark 2
Robiłem nim kilka wesel i szału może nie było, ale tragedii również.
Myślałem, że za taką cenę to ten szał będzie.
AF to masakra. Nawet w średnio oświetlonym pokoju nie ma szału. Wszytko zależy na co się ostrzy. Sama szybkość reakcji na wciśnięcie spustu migawki też pozostawia wiele do życzenia.
Cytat:
Zamieszczone przez RAdoCanon
Ja liczyłem na AF jak 40D/50D a tu nic. Strzał w kolano Canona.
Strzał w kolano, który sprzedaje się rewelacyjnie. Dobry dowcip.
To co ja mam powiedzieć jako użytkownik starego 5D :D. Jak potrafi się używać aparatu to i ten słaby Af da radę , kwestia wprawy.
Ja generalnie nie mam problemu. Czasami tylko 50mm/1.4 jakoś ustawi mi ostrość po złej stronie skali, ale z resztą szkieł jest ok. Ale może nie mam porównania do lepszych. Mój poprzedni aparat to 30D i działał podobnie.
Mój działa dobrze z Sigmą 50/1,4 na max otwartej przesłonie, czasami faktycznie jest problem ale nie wkurzam się tylko ponawiam ujęcie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
RAdoCanon
A kolega to zahibernowany był przez ostatnie lata?
Wprawiam się już 4 miesiące i się chyba wprawić nie mogę. Mam podpięte 24-70, ale z 85mm 1.8 też lipa. Przez 3,5 roku jak miałem 40D nigdy nie miałem problemu z AF. ehh...