EF-610 DG ST czy YongNuo YN-560
Witam, zastanawiam się nad kupnem lampy. Budżetu dużego nie mam. Dlatego pierwsza myśl poszła w stronę YongNuo. Jednak po wizycie w sklepie zauważyłem tą sigmę. Z ciekawości sprawdziłem cenę i
znalazłem na allegro ciekawą ofertę http://allegro.pl/show_item.php?item=2485816456 zastanawiam się czy nie ma haczyka w tej ofercie.
Wiem że to ciężko porównać te dwie lampy bo jedna jest manualna a druga nie.
Czy ta Sigma jest godna uwagi czy lepiej brać tańszą lampę o której słyszałem i czytałem prawie same pozytywne opinie.
Co poradzicie?
Odp: EF-610 DG ST czy YongNuo YN-560
Chodzi mi o sprzęt na body. Mam teraz Sunpaka PZ42X ale poszły mi w nim zaczepy od baterii. Niestety na taśmie się luzuje i w ważnych chwilach potrafi zawodzić. YN na body też się chyba nadaje, lecz 100% manualnie. Może macie jakieś inne ciekawe propozycje. Widziałem w Gdyni w komisie lampę Canona 540EZ za 450zł jednak chyba nie działa najlepiej z cyfrowymi lustrzankami. Poza tym nie wiem czy jest sens ładować kasę w starocia. YN-565 EX jest ciekawa tylko teraz jest trochę droga. Trzy dni temu kupiłem obiektyw Tamrona 17-50 f/2.8 VC i trochę mnie to z kasy kosztowało. Ale jeśli ta YN-565 EX jest naprawdę dobra to może poczekam z zakupem jeszcze trochę.