-
[centur] Karaiby
Witam wszytskich Canonierów, parę pstryków z podróży poslubnej z 2007 roku, wszytskie zdjęcia wykonane 20d + 2 Tamronami; 17-35 i 90-tką...
Cienfuegos, Kuba...
latarnia w Cancun, Meksyk...
Tukan, Park Xcaret, Meksyk...
Stara Hawana...
wyspa Saona...
animator w jednym z dominikańskich hoteli...
Trinidad, Kuba...
ten sam gość co 4 fotki wyżej...
wyspa Catalina...
...i jeszcze raz kubański Trinidad
-
Świetne zdjęcia. Szczególnie portrety - ludzi i papugi ( szczególnie papugi ).
Trochę razi mnie nadmierna kolorystyka na zdjęciach budynków i palmach ale...
może takie było światło ?
Super.
A cygara oczywiście hawajskie ?
-
dzięki, to ta kolorowsza i weselsza część Karaibów, mam też inne, sukcesywnie będę po troszę zapodawał jak się spodoba, pozdr....
-
Numeruj zdjęcia. Na 7mym zdjęciu przegiąłeś z saturacją :D. Ogólnie bardzo mi się podoba, lekko i fajnie naświetlone.
Ramki niepotrzebne...
-
bardzo fajne :)
pocztówkowo, jednak ok.
poza tym wszystko cacy ale piraci gdzie? :mrgreen:
-
liquidsoung, nie wiedziałem, chętnie je ponumeruję ale nie wiem czemu nigdzie nie widzę ikonki "edytuj" mimo że jestem zalogowany, co do saturacji Trinidad taki jest cały w kolorowych pastelach w przeciwieństwie do innych kubańskich miast które farbę widziały chyba ostatnio jeszcze za czasów Batisty
jezyor, z tego co wiem piraci grasowali głównie we wschodniej części Karaibów w tzw Antylach Małych, ja zwiedzałem zachodnią część gdzie dominowali raczej Majowie... :)
-
Centur, niebieski budynek po prawej. Zgaduję, że wyciągałeś cienie, stąd te nienaturalne kolory. Rzuca się to w oczy.
-
własnie oglądam oryginalny jpeg i uwierz że zadnych cieni nie wyciągałem bo nie było takiej potrzeby (ujęcie raczej mało kontrastowe bez słońca), niektóre fragmenty lekko przyciemniłem i troche podkręciłem kolory, największe zmiany jeśli chodzi o kolorystykę są chyba za zdjęciu nr 2
-
a tak wygląda Cancun downtown, turyści raczej się tam nie zapuszczają...
1.
2.
3.
4.
-