-
055ProB vs 055MF3
Bardzo podobne statywy tylko że MF3 jest dwa razy droższy ale za to wykonany z włókien węglowych i stopów magnezu przez co jest nieco lżejszy i zarazem stabilniejszy od ProB, ma jeszcze pasek do przenoszenia w ręce za to nie ma pianek na nogach jakie ma ProB. Czy warto kupować MF3? O to samo pytałem na innym forum ale nie bardzo mi tam pomogli więc licze, że tutaj będzie inaczej :-)
http://www.foto7.com.pl/manfrotto_we...mera_index.htm
055ProB około 550zł
055MF3 około 1100zł
-
nikt za ciebie nie zdecyuje :-) wiec nie wiem czy ci pomozemy ... jesli bedziesz duzo nosil i stac cie na ten satyw weglowy to sie nie wachaj tylko go bierz, jest lzejszy o 0,5 kg i wytrzymalszy... czego chciec wiecej... jak dla mnie nie ware doplaty bo wiecej go woze niz nosze.
-
[QUOTE=mmsza]Jestem świeżo po zakupie 055ProB i macałem je oba. Fakt, ten z
A jaką kupiłes głowicę ?
Marek
-
Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
141rc
I jescze jedno pytanie:
ile dałeś za całość i czy nie rozważałeś zakupu innej głowice np z poziomicami ?
Marek
=============
-
Mam z miesiąc 055ProB + 460Mg ... IMHO - 055MF3 wcale nie tłumi lepiej drgań a jego jedyną zaletą jest waga.
-
Dziękuje za opinie. Zdecydowałem się na ProB :-) mogę go kupić z głowicą i torbą lub paskiem i sporo jeszcze zaoszczędzę w porównaniu z tym co bym wydał na MF3 z głowicą. Myślę, że nosząc go w ten sposób będzie mi wygodniej niż MF3 który tylko chyba w ręku się da nosić z tym paskiem który jest do niego w zestawie. Chciałem się tylko upewnić że niema między tymi modelami jakiejś ogromnej różnicy w stabilności (tłumieniu drgań) ale widze że niema. A głowicę już dawno wybrałem 488RC0.
-
statyw
A moglibyśmy się podzielić informacjami gdzie można kupić najtaniej ?
Ja planuję kupić albo w Abitechu lub foto-raj , cena 055PRO+141RC około 730 zł
Podajcie gdzie i za ile kupiliście swoje statywy ( i jakie) o ile nie jest to
tajemnica handlowa :)
Marek
-
Ja kupowałem w http://www.foto-kurier.com.pl/ . Dla prenumeratorów taniej !!!!!!
-
Swój kupowałem www.cyfrowe.pl. Cena była bardzo przystępna poniżej 700 PLN a potem dobrałem jeszcze futerał.