http://www.dpreview.com/news/0601/06...se330evolt.asp
Wersja do druku
No to ciekawe. zobaczymy jak to sie sprawdzi w zyciu.
muflon a pamietasz ty o czym wczoraj na ircu rozmawialismy?
...It provides two live view modes...
ROTFL :-D Ale jaja... Ile ja juz moglbym miec $$$ gdybym wszystkie swoje pomysly patentowal... Jak bylem maly (>20 lat temu) to marzylo mi sie, zeby telewizor mogl byc sterowany jak maly komputer: jakies menu na ekranie, na ktorym sie wyswietla lista programow, ustawienia itp., do tego z pilotem - no generalnie przeciwienstwo ergonomii domowego Rubina :) Po kilku latach pojawily sie pierwsze TV z OSD...Cytat:
Zamieszczone przez bonk
stary a kojarzysz drewniane obudowy kompoterow ??
ja takie cos juz w czasach atari 8bit robilem.
no i "moje buty" ktore za kilka lat beda totalnym hitem :mrgreen:
"Side-by-side compare".. Nie kojarzylem tej funkcji z E-500, ale ciekawe.. czesto by mi sie przydalo.
Tylko co z tego, jak ISO>400 to "extended modes", a limity czasow otwarcia migawki dosc mocno sugeruja ze duze ISO jest raczej nie zalecane ;-)
Ale ogolnie to ciekawe, kilka naprawde fajnych pomyslow.
no to zaczela sie wysypka przed PMAowa
troche sie to kojarzy z upgrade'owanym kompaktem. takim, zeby byl OVF i wymienna optyka.
jesli tylko ten aparat bedzie mial dostateczna jakosc do robienia w niskich czulosciach, to moze byc znakomity sprzet dla przyrodnikow/makrofotografow.
ciekaw jestem jak to sie bedzie sprawdzac w praktyce
swietny pomysl tak czy siak. brawo!
Muflon - z pierwszych wypowiedzi na forum Olka wynika, że sample z wysokim ISO są najlepsze jak do tej pory dla puszek tego systemu. Zasługą ma być nowa matryca i jednak minimalnie mniejsza ilość upakowanych pixli.
Ciekawszą wydaje mi sięraczej wiadomość o współpracy z Panasonikiem i prawdopodobieństwo zastosowania ich OIS w lustrzankach Olympusa.
Ja tam mam teorie spiskowa. W koncu CMOS nie jest zastrzezonym znakiem, a z jakichs powodow chwala sie "matryca MOS" ;-) Czuje jakis podstep i tyle.Cytat:
Zamieszczone przez Michu (Pentax)