przesiadka z 20D na coś nowszego...
Witam.
Posiadam puszke c20D wraz z 3 szklami(tamron 17-50, c50 1.8, samyang 8mm) i do tego jeszcze 2lampy. Zastanawiam sie caly czas nad wymianą body na jakies nowsze(lepsze). Glownie fotografuje sport do czego fish i c50 1.8 mi wystarcza, a T17-50 jako uniwersalny zoom(czasami jakies chrzciny dla znajomych, lub inna impreza okolicznosciowa). Brakuje mi w 20d jednak paru nowszych rzeczy, miedzy innymi AF, ciut lepsze ISO, wiekszy wyswietlacz tez by sie przydal. Nie narzekam wcale na 20d bo jestem bardzo zadowolony z niego, jednak jest to juz troche stary aparat i obawiam sie ze moze paść w kazdej chwili. Zastanawialem sie nad 550d, jednak szybko mi to wyszlo z glowy, teraz rozwazam kupno 40d/50d i jakos nie moge sie zdecydowac.... (jakby bylo wiecej pieniedzy to bym kupil 7d ale nie ma :-D ) naczytalem sie mnostwo rzeczy na temat 40d/50d i tak nadal jestem w punkcie wyjscia. Czy wystarczy mi 40d za mniejsze pieniadze, czy lepiej dolozyc do 50d? czy moze jakies inne ciekawsze rady? mimo wszystko wolalbym zostac przy xxD bo jest o wiele wiekszy komfort pracy niz na xxxD a na jedno cyfrowe puszki mnie narazie nie stac :)