Okazuje się, że nasza 'ukochana' firma być może wymyśliła sobie nowe wyzwanie:
http://www.twojepc.pl/news11511.html
Wersja do druku
Okazuje się, że nasza 'ukochana' firma być może wymyśliła sobie nowe wyzwanie:
http://www.twojepc.pl/news11511.html
Ken Ichigawa, szef działu własności intelektualnej w Canon Europe powiedział: "Canon to jedna z najlepiej rozpoznawalnych marek na świecie obdarzona dużym zaufaniem klientów. Jakość naszych produktów i sposób obsługi klientów zdobyły olbrzymią reputację. Będziemy z dużą czujnością śledzić naruszenia naszych praw na rynkach europejskich i domagać się sądowych rozstrzygnięć przeciwko firmom, które zajmują się importem równoległym. Ma to na celu ochronę naszej marki oraz ochronę naszych klientów przed zrobieniem `złego interesu`".
Jedynym zlym interesem to jest piękna polityka Canona. Gdyby ceny byłyby na jednym poziomie, nikt nie importowałby aparatu z USA czy Azji.
W ten sposób Canon wcale mnie dba o moje dobro, jako klienta, tylko o swój portfel.
" sprzedawane są bez odpowiedniego oprogramowania czy właściwych kabli połączeniowych, a dołączane instrukcje obsługi nie są tłumaczone na lokalny język."
obsługa aparatu czasem wydaje się bajecznie prosta w porównaniu z oprogramowaniem, bo tego oczywiście Canon nie tłumaczy, bo i po co!
Podobno każdy produkt dopuszczony na polski rynek powinien posiadac polską instrukcję lub sprzedawca powinien udzielić stosownych wskazówek! Już to widze jak dzwonie do Canona i pytam się jak się coś tam robi w zoomBrowser'ze:)
Gzieś mam taką matczyną opiekę Canona.
Oby go Sony wykupił za psie pieniądze! Twu!
ręce opadają...Są tacy co muszą zarobić jeszcze więcej...
o nie.. Tylko nie Sony.. Gorszej marki nie widziałem..
No i powiedzcie mi co sie zmieni? moim zdaniem dokladnie nic... nadla bedzie sie ciagnac sprzet z USA co celnicy beda patzrec czy to Canon czy Nikon?...
Niewazne jak sie mowi wazne ze sie mowi... Nikon zakonczyl produkcje analogow a u Canona cisza... wiec sie przypomnieli standardowym nieszkodliwym tekstem... przy okazj podajac jacy sa wspaniali :twisted:
jeśli chodzi o punkt na Żytniej to niewątpliwie :mrgreen: :Cytat:
Jakość naszych produktów
i sposób obsługi klientów zdobyły olbrzymią reputację.
Oczywiście chodzi o nasze dobro w postaci zmniejszeniaCytat:
Zamieszczone przez KMV10
zysków Canon Europe :evil:
już ja widze jak tre ceny spadają... jeśli rzeczywiście uda im się zatrzymać import... ceny skoczą jak nic... na allegro będziemy mieli praktycznie ceny sklepowe...
Szlag mnie trafia jak widzę, że amerykańcy mają sprzęt dużo taniej niż my a zarabiają duuuuzo więcej... ceny powinny być proporcjonalne do zarobków... to amerykańcy powinni kupować sprzet u nas.... grrrr
Wcale nie tak duuuzo :twisted: :D :mrgreen:
Postaraj sie o bogata ciotke "amerykancka" i bedzie Ci przysylala prezenty ;)
KuchatKu niestety nie mam nikogo w stanach..
ps a może Ty mógłbyś wysłać mi paczuszkę? oczywiście wszystkie koszta prokryję.. muszę tylko je znać. Przy dobrej cenie być może kupiłbym więcej niż jeden obiektyw, wtedy koszt przesyłki rozlazł by się "po kościach"
niestety w stanach nie mam żadnej rodziny :/