Czy ktoś ma ten plecak? Jak się sprawuje?
Pozdrawiam
Wersja do druku
Czy ktoś ma ten plecak? Jak się sprawuje?
Pozdrawiam
Ja mam. Jeszcze nie zapakowalem i nigdzie z nim nie jezdzilem wiec nie wiem jak sie sprawuje. Pojemnosc bagazowa bardzo przyjemna, pojemnosc sprzetowa taka sobie :roll: .
Czy do przestrzeni bagażowej zmieści się zwinięta męska kurtka goretexowa oraz 1,5 litrowa butelka napoju? Zastanawiam się nad tym plecakiem, ale gdzieś czytałem na necie, że wielkość górnej komory jest porównywalna z "damską torebką" - to co prawda nic nie znaczy, bo damskie torebki też bywają różne... :)
Właśnie rzuciłem okiem na plecak, kurtka i napój zmieszczą się "na styk" ale nic już więcej nie wciśniesz.
Do kurtek masz dwie uprzeze na zewnatrz plecaka - zwijasz kurtke, zaciskasz 'uprzaz' i masz tak przymocowana - nie ma sensu zajmowac nia miejsce w srodku, a do drugiej uprzezy np spiwor. Na butelke 1,5 l tez jest miejsce na zewnatrz a nie w przestrzeni bagazowej.
Dzięki
A nie lepiej
Rover Plus AW ?
Marek
Mogę małe OT (coby nie tworzyć nowego wątku) ??
Mam 300D + 2 obiektywy (tele 70-300 i 50) + parę pierdół. Do tej pory zamiennie uzywałem albo torby Carena (jak musiałem wygląć reprezentacyjnie), albo plecaczka "Cullmann". Zamówiłem jednak ostatnio lampę Sigma 500 i już wiem, że w jednej torbie mi się to nie pomieści. Planuje jeszcze dokupienie 1 obiektywu (sigma 18-50). I w związku z tym pytanie - w czym zmieści się to wszystko, tak, żeby było wygodnie i mnie i sprzętowi ??
Myślałem o słynnym swego czasu plecaku Fomei PVR3, ale plecak foto na jakieś imprezy (ślub itp) chyba nie za bardzo wygląda... Więc torba. Ale która ??
Czy Nova 5 AW pomieści to wszystko co mam ? A może ktoś ma inne, dobre a tanie pomysły ?? Widzialem na Allegro torby foto Fomei, ale na zdjęciach nie wyglądało to rewelacyjnie. Czy ma ktoś może takie coś ??
Z góry dzięki i sory za OT
Cytat:
Zamieszczone przez woyd
przy 5 bedziesz mial duzo wolnych miejsc.
zobacz sobie wersje 4:
http://lowepro.com/Products/Shoulder...Nova_4_AW.aspx
spokojnie wszystko wejdzie :) jezeli nie planujesz super wielkich inwestycji, to nie ma potrzeby kupowac takiej wielkiej torby, a w portfelu zostaje kilkadziesiat zlotych ;)
na allegro chodzi w dosc przystepnych cenach - 200 PLNow,np. tu:
http://allegro.pl/show_item.php?item=81207410
nastier - różnica między 4 a 5 to raptem 30zł (wg Allegro), pomyślałem więc, że nie ma sensu oszczędzać, bo potem na sprzedaży jednej a kupnie kolejnej torby więcej się traci.
Chyba jednak pojadę sobie do MM "pomacać" tą 4-kę i zobaczyć jak toto w realu wygląda.
Pozdrawiam