-
Oszust!!!!!
02.02.2012 zgłosił się do mnie użytkownik, ktory zaoferował mi Canona 1D. Dogadaliśmy się co do ceny, widziałem stan aparatu, przelałem pieniądze i od tego czasu nie ma kontaktu z kolesiem! Jego mail to [wycięte] Dane które podał do przelewu to:
[wycięte]
Jeżeli ktoś też sie naciął na tego oszusta prosze o kontakt! Na innym forum też jedna osoba została oszukana na 700zł!!!!
-
Przenoszę do pralni.
Ponadto usunąłem dane osobowe. Jeżeli to jest użytkownik C-B, podaj jego nick. Wystarczy.
-
Do mnie też się odzywała jedna podejrzana osoba - mail g*******k@o2.pl (sam zagwiazdkowałem). Odpowiedział na moje ogłoszenie kupna obiektywu Sigma 15/2.8. Poprosiłem o sample na konkretnych przysłonach, a dostałem różne sample z totalnie różnymi EXIFami (różni fotografowie i aparaty).
-
Nie podał swojego loginu z forum, tylko powołał się, ze jest użytkownikiem. Prosze opublikować maila! Jak można kryć oszysta? gebalnik@o2.pl.
Mi przesłał zdjęcia aparatu i wszystko wyglądało ok.
-
Skąd jest ten user? Forum można przeszukać po nicku albo IP - jakieś maile Ci wysyłał? Sprawdz z jakiego IP.
Skrzynkę mailową na O2 może otworzyć każdy .
-
-
Nie chcę nikogo dołować ale powiedzcie mi jak można w ten sposób komuś kasę wysyłać?
Życzę powodzenia w odzyskaniu pieniędzy. Jak koleś będzie głupi to prędzej czy później ktoś go złapie.
-
Podał sie za użytkownika, nie podał swojego nicku. Wiele moich bledów jednak nie spodziewałem sie takiego obrotu sytuacji. Tak mam maile od niego. W jaki sposób moge sprawdzić adres IP?
-
Sam to właściwie w żaden. Policja może sprawdzić w o2.pl.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Picia
Jak można kryć oszysta?.
Po prostu jako moderator musze sie lic zyc z tym, ze zdarza sie, ze ludzie czasem potrafia innych obrzucac blotem.