Witam poszukuje tele ktore ma mozliwość wylączenia stabilizacji w poziomie ( moj obecny 70-300 vc nie ma :( ) czy istanieje cos sensownego w przedziale do 1800 ( poza 70-300 IS USM bo czytałem nieprzychylne komentarze na jego temat)
Wersja do druku
Witam poszukuje tele ktore ma mozliwość wylączenia stabilizacji w poziomie ( moj obecny 70-300 vc nie ma :( ) czy istanieje cos sensownego w przedziale do 1800 ( poza 70-300 IS USM bo czytałem nieprzychylne komentarze na jego temat)
Za te pieniądze raczej nie kupisz nic Najbliżej to chyba jest 70-200/4 IS... Ale to inne pieniądze do wydania.
ale to chyba lepiej statyw kupić :]
tani 55-250mm IS wykrywa panoramowanie i można nim działać z włączonym IS
A tak z czystej, mojej, ciekawości w czym Ci przeszkadza IS podczas panoramowania? Żeby nie było of topicznie to ... za Januszem 70-200/4 doskonsłe szkiełko i nic nie trzeba wyłączać.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Nie wiem czy to pytanie do mnie ale VC nie przeszkadza ale tez nie pomaga
Tak, to pytanie było do autora wątku. Nie zgodzę się, że nie pomaga. Rzuć okiem do mojej galerii, wszystko robione z IS nierzadko na ogniskowej 1000mm przy czasie 1/20s z ręki. Trzeba tylko odpowiedni tryb IS wybrać w obiektywie.
pzdr
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Tylko w "lensach" amatorskich dedykowanego, funkcyjnego trybu działania stabilizacji nie ma. Jest ON/OFF więc tego typu porada jest mało przydatna.
Do autora:
Czy aby na pewno trzeba zmienić szkło? Być może jest coś nie tak ze szkiełek. Poproś kolegów/znajomych/forumowiczów by wsparli Cię w potrzebie i wypożycz inne szkiełko lub to samo. Być może szkło jest źle skonfigurowane pod kątem body?
Ostatnia opcją jest wina użytkownika, może to Ty robisz coś źle. Pamiętaj:
Cytat:
Sprzętu kupa, a fotograf d***a