Podziemia, sufit i ściany z czerwonej cegły - jak to dobrze zrobić?
Czołem w tą zimową noc ;D
Mam jutro zlecenie do realizacji. Impreza firmowa w poważnej firmie. Ma się odbyć w piwnicach wysokości ok 4m (w najwyższym punkcie) z sufitem o sklepieniu krzyżowym całym (ściany i sufit) wyłożonych z czerwonej cegły. Impreza jest w stylu wampirów, ciemnica-piwnica, brak świateł głównych, ściany podświetlone będą tylko światłem strukturalnym (halogeny od od dołu) poza tym świece na wysokości kolan lub maksymalnie pasa. Byłem tam i oglądałem to pod kątem zdjęć kiedy nie było jeszcze tych świateł. Słabo to wygląda. Nie da się błysku odbijać od ścian czy sufitu - wyjdzie czerwony zafarb. Mam 580II Lumiquesta i Stofena, ale cała nadzieja w szkłach. Mam 5DmkII i 24-70L,35L,85L,135L i fisha na Nikonie D300 ;) sprzęt super, ale jak robić zdjęcia? W rawach oczywiście, ale czy macie jakieś wskazówki jak naświetlać, jak świecić lampą itd. Jeśli tak to bardzo proszę o podpowiedzi. Nie chciałbym tego schrzanić, a impreza za kilka godzin :|
Podziemia, sufit i ściany z czerwonej cegły - jak to dobrze zrobić?
Hom_er chyba nie chcesz powiedzieć,że to sprzęt czyni fotografa?
Na ten sprzęt sam zapracowałem wykonując niezliczoną ilość zleceń foto. Jestem samoukiem, a nie alfą i omegą i uważam,że lepiej czasem zapytać o coś niż być ignorantem przekonanym o własnej wszechwiedzy. Tym bardziej,że to forum służy edukacji właśnie.
Folii nie używałem. Zdjęcia wyszły dobre, ale na wielu ludzie mają blady odcień twarzy. Co prawda wszyscy mieli trupi makeup bo taki był klimat imprezy,ale folia mogła by zdjęcia polepszyć. Nie mając doświadczenia z folią, wydawało mi się,że skoro skóra jest niebieskawa to trzeba użyć żółtego filtra, a nie czerwonego jak piszesz,a tymbardziej nie niebieskiego jak pisze wiktor2323 więc jak to jest z tymi filtrami?