potrzebuje pomocy w wyborze, mieszkam w anglii i od jakiegos czasu rozgladam sie nad dobrym aparatem ale do celow raczej osobistych, jakies pamiatki rodzinne, wycieczki i troche zabawy przy fotografowaniu akwarium morskiego. taka troche lepsza zabawka. mam juz bardzo stary aparat i pora sie przesiasc. na poczatku zaczynalem ogladac 1100D, pozniej czytalem duzo to forum i zaczynam sie zatanawiac, ktory model jest dobry dla poczatkujacego w fotografii. na chwile obecna juz wiem, ze raczej szybko kolejnego aparatu nie zmienie, co najwyzej dokupie jakies obiektyw lub dwa. dzis bylem w miescie i wpadla mi w oko promocja przy likwidacji jednego sklepu a mianowicie Canon EOS 550D + 18-135 za 320 funtow (jakies 1500zl) czy ktos powie czy warto wziac ten aparat? czy lepiej poczekac jakis czas na inne? dozbierac pieniadze? myslalem o modelu 600D ale to cena ponad 600 funtow, wiec dwukrotnie wiecej. co wiec myslicie?
ps. chociaz teraz sie zastanawiam czy to aby nie przypadkiem byl model 500D, za duzo tego ogladalem a nie zapisalem :( prosze sie wiec wypowiedziec w ramach obu modeli 550D i 500D, ktory z nich warto i czy w ogole warto brac?