w związku z zapytaniem. Potrzebuję sobie sprowadzić szpargały z USA na kwotę wraz z przesyłką 550 dollars amerikanos. Mam pytanie jaka maksymalną kwotą celno podatkową może zostać obciążona moja przesyłka? Za pomoc dziękuje.
Wersja do druku
w związku z zapytaniem. Potrzebuję sobie sprowadzić szpargały z USA na kwotę wraz z przesyłką 550 dollars amerikanos. Mam pytanie jaka maksymalną kwotą celno podatkową może zostać obciążona moja przesyłka? Za pomoc dziękuje.
5% + vat
Czyli ok. 710 $ :)
BTW: nie jestem celnikiem :D
A z doświadczenia kupujących to raczej ile mam szans że celnik będzie jadł kanapkę i puści moją przesyłkę bez opłat?
Sporo. To na prawdę loteria ale sporo.
Kolekcjoner dzięki. Po przygodach na ebay gdzie jeden cwaniaczek zrobił mnie w konia wyleczyłem się z zakupów tamże ( jest taki wyraz hmm) Wole zamawiać prosto z firmy.
co do przymknięcia oczu przez celnika - zależy czym będziesz wysyłał..
jak DHLem czy innym kurierem światowym to raczej nie ma szans - wszystko leci na cło.. jak pocztą czy innym polameram to szansa jest większa aczkolwiek ostatnio sporo się zmieniło w tej kwestii (na gorsze niestety) ..
Polecam Polamer. 4 lata temu (wiem wiem - dawno) leciały do mnie dwa nowe lapki wysłane w odstępie dwóch tygodni. Wszystko bez problemu poszło :)
A z Anglii jeśli coś kupuję i wszystkie koszta są w cenie 500 funtów to mogę jeszcze jakiś podatek dopłacić?