Witam potrzebuję puszkę do reportażu. Posiadam 3 szkła :
50mm 1.8
17-40 4.0L
70-200 2.8L
Oraz 50D.
Więc moje pytanie dotyczy tego która puszka sprawi się lepiej?
Wersja do druku
Witam potrzebuję puszkę do reportażu. Posiadam 3 szkła :
50mm 1.8
17-40 4.0L
70-200 2.8L
Oraz 50D.
Więc moje pytanie dotyczy tego która puszka sprawi się lepiej?
marek oczywiście :)
Będę oryginalny:
7D (70-200) + 5D Classic (17-40)
Pozdrawiam.
Nie wiem dlaczego, ale mi 17-40 na ślubach pod ff nie pasowało. 5D Mark II bym brał mimo wszystko, choć obie puszki się sprawdzą.
Mam obie puszki i jak dla mnie 1D3 ma trochę za małą rozdzielczość
za małą rozdzielczość ? ale do czego ? Rozumiem że chodzi o jakieś duże odbitki, np. ślubne ?
Mam właśnie straszną zagwozdkę z tymi puszkami ponieważ potrzebuję puchę znoszącą duże iso i dobry AF.
Do ślubu 5dm2 zdecydowanie lepsze (jakość obrazu)
Mialem 1d3 i oddalem. Za ciężki, za głośny, za szybki ;) Ekran to porażka. I AF wcale jakiś rewelacyjny nie był.
mam dokładnie te same odczucia ;)
a rozdzielczość? Do odbitek - nawet tych dużych - to na pewno nie jest za mała :) ale przy większym kadrowaniu - bo takie też czasem musi mieć miejsce - już trzeba czasem iść na pewne kompromisy...
Jakość obrazka też już nie ta co w 5D2.
właśnie szybkość 1dm3 mi bardzo by odpowiadała (chyba). Skoro piszecie nie pochlebnie o AF wyświetlaczu itp. to dlaczego cena jest 3~4 tysiące większa od 5D2 ? Zdecydowanie potrzebuję puszkę którą bez zastanowienia w deszczu pocykam, nie zawiedzie mnie AF i iso będzie do przyjęcia. Wiem że nie można mieć wszystkiego w takim przedziale cenowym, dlatego zwróciłem się do bardziej doświadczonych o pomoc.