Wydajność baterii alkalicznych w A70...?
Witam.Byly juz podobne tematy, ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Na jaki czas, ilosc zdjec, powinien wystarczyc nowy komplet baterii alkal. i co naprawde decyduje o skróceniu, badż wydłużeniu żywotności.
Osobiście robię 30 zdjęć na Duracelkach i od tego momentu zaczyna migac kontrolka,potem jeszcze 10 i koniec.Wszystkie z lampa i wlaczonym lcd. Czy mam uszkodzony aparat, ze aż tak połyka energię?
Re: Wydajność baterii alkalicznych w A70...?
Cytat:
Zamieszczone przez kondzik
Osobiście robię 30 zdjęć na Duracelkach i od tego momentu zaczyna migac kontrolka,potem jeszcze 10 i koniec.Wszystkie z lampa i wlaczonym lcd. Czy mam uszkodzony aparat, ze aż tak połyka energię?
To calkiem normalna ilosc. Baterie alkaliczne sa zupelnie niewydajne do aparatow cyfrowych. 30-40 zdjec i papa... w aparatach HP wytrzymuja ok 5 zdjec :twisted: .
Re: Wydajność baterii alkalicznych w A70...?
Cytat:
Zamieszczone przez kondzik
Witam.Byly juz podobne tematy, ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Na jaki czas, ilosc zdjec, powinien wystarczyc nowy komplet baterii alkal. i co naprawde decyduje o skróceniu, badż wydłużeniu żywotności.
mimo wszystko to trochę mało fotek jak na Duracelki, kup akumulatorki i zobaczymy co bedzie,
ja robie pomiedzy 300 a 400 zdjęć na akumulatorach HAMA 2300 - z tego część z błyskiem (może własnie z 30 klatek). Coś za dużo ciągnie, być może długo się bawisz z ustawieniami - a wiadomo LCD ciągnie.