Witam,
jak w temacie. Znajomi zaprosili mnie dziś na nocną jazdę ulicami Łodzi z Klubem i chcą żebym robił zdjęcia. Jest coś o czym powinienem wiedzieć, może ktoś ma jakieś doświadczenia? Sprzęt jak w podpisie.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam,
jak w temacie. Znajomi zaprosili mnie dziś na nocną jazdę ulicami Łodzi z Klubem i chcą żebym robił zdjęcia. Jest coś o czym powinienem wiedzieć, może ktoś ma jakieś doświadczenia? Sprzęt jak w podpisie.
Pozdrawiam
jakieś lampki do błyskania masz? z przenośnym zasilaniem pytam o lampki studyjne;>?
Co do obiektywu to albo 70-200L albo 50/1.8 z uwagi na światło
polecam zapoznać sie z tym forum http://www.fotoryzacja.pl/
@Gringo997, niestety tylko Nissina Di622.
@asmo - dzięki za link :)
@tombas - co masz na myśli? Mam tam znajomych, raczej nic mi nie będzie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Btw kitem i 55-250 mimo gorszego światła można dłuższe czasy utrzymać. Zwłaszcza kitem, 1/5s jest realna przy 18mm.
to co najważniejsze to masz:
polar i di622 no i oczywiście jak nie masz to zaopatrz się w statyw
No z twoimi poradami może być bardzo ciekawie. Tylko czy zdąży rozstawić statyw zanim znajomi pytającego "przejadą ulicami".Cytat:
Zamieszczone przez asmo
Do pytającego - masz wszystko czego potrzeba do nocnych zdjęć - wysokie ISO (1600-3200), jasne obiektywy + ciemniejsze ale ze stabilizacją. W mieście masz na ogół dużo światła, można mieć zastrzeżenia do jego różnorodnej temperatury. Jedź, ciesz się z fajnego pleneru, rób zdjęcia i pokaż co ustrzeliłeś.
tez kwestia tego jak i kiedy bd robil te zdjęcia....
bo mozesz robic zdjęcia np z auta albo oni będa jechać a Ty będziesz stal gdzies z boku i pstrykał...
weź ich gdzieś na parking i tam popstrykaj troche po ustawiaj ich jakoś fajnie kolo sibie troche jak stoją troche jak jadą...
i napewno coś fajnego wyjdzie;) chętnie zobacze efekty
mozesz popatrzeć na moje zdjęcia samochodów tu masz linka
Pozdrawiam Artur
adlatus a gdzie jest napisane że oni będą tylko jeździć??