Czy ktoś z Was miał/testował podobny filtr i mógłby podzielić się opinią o jego "możliwościach" ? Pytam bo za 90 zł moge mieć nowy a to nie jest jakaś wygórowana kwota. Zaznaczam że będzie używany z kitem 17-85 na canonie 50D.
Dziękuje.
Wersja do druku
Czy ktoś z Was miał/testował podobny filtr i mógłby podzielić się opinią o jego "możliwościach" ? Pytam bo za 90 zł moge mieć nowy a to nie jest jakaś wygórowana kwota. Zaznaczam że będzie używany z kitem 17-85 na canonie 50D.
Dziękuje.
Mam, optycznie nie mam nic do niego, po jakimś czasie miesiąc-dwa oprawka się zaczęła dziwnie wkręcać jakby była niecentryczna (a nic się jej nie przytrafiło dziwnego) co pół obrotu z dużym oporem przełożyłem do oprawki od hoyi i działa, używam niezbyt często, wolę oprawki hoyi, wolę pudełka hoyi - pudelka zdjęć nie robią ale oprawki które trzeba długo i mozolnie zakręcać i odkręcać już tak bo w tzw. międzyczasie światło może stać się ciemnością.
@WhiteWolf a gdzie w Kraku można za 90dych kupić??? na Studenckiej mają bodajże po 115 a też właśnie się zastanawiam nad kupnem.
Nie można za tyle kupić ale znajomy z Angli przywiózł - chciał kupić 62mm ale coś mu się pomyliło i wziął 67mm :D Dlatego też za 90 zł mogę od niego kupić. Tylko nigdzie na necie nie ma opini o nim i nie wiem czy warto.
Witam Cię.
Moim zdaniem warto, zwłaszcza że cena bardzo fajna. Mam dokładnie taki sam (82mm) i jestem z niego zadowolony. Używam go głównie do wydłużania czasów (krajobraz) i czasem kiedy potrzebuję osiągnąć mniejsza GO w studio. Optycznie jest OK, nie zauważyłem żadnego zafarbu.