:) Na sam początek dwa pstryki z okolic mojego rodzinnego miasta.. :) Krajobrazy są nie ukrywam Moim ulubionym tematem! :)
Efekt? Oceńcie sami, będę wdzięczny :smile:
Pozdrawiam serdecznie. Bartosz
Wersja do druku
:) Na sam początek dwa pstryki z okolic mojego rodzinnego miasta.. :) Krajobrazy są nie ukrywam Moim ulubionym tematem! :)
Efekt? Oceńcie sami, będę wdzięczny :smile:
Pozdrawiam serdecznie. Bartosz
Drugie fajnie uchwycone tyle, że te czarne ramki przygrube i potęgują niepotrzebnie nastrój grozy.
Drugie faktycznie ciekawe. Pierwsze miłe w odbiorze.
granat nieba imponujący, chmury "przybrudzone" jak z hdra ale z przepałem, las lekko radioaktywnie świeci, no i ten słup i druty, kadr też taki sobie po prawej wisi na krawędzi krzak a w środku słup może lepiej byłoby kadrować bez tych dodatków.
1 - zupełnie nieciekawy kadr + przepał na chmurze.
2 - na niebie fajnie się dzieje ale dół zupełnie nieciekawy
ćwicz dalej;)
polecam przeglądanie dobrych internetowych galerii fotograficznych
Zdjęcie 2. ma potencjał.
No dobra może ktoś napisze gdzie jest ten potencjał na 2.? nie przepadam za krytykowaniem ale poświata od nieumiejętnie złożonej maski po prostu wyje, chmura z przepałem i widocznymi skokowymi przejściami tonalnymi, ten przepał na chmurze jest "na wylot" nic poza ręczym retuszem lub konwersją na czarno-białe go nie uleczy. Cienie pewnie dałoby się uratować ale mz nawet uzyskanie poprawności technicznej nie polepszy tego zdjęcia.