Wiatm !
Tak się złożyło że mam teraz dużo do czynienia z mikroskopem. Czy ktróryś z was robił zdjęcia tego co widać w okularze mikroskopu ???
Ja robiłem to ręcznie i skuki były co najwyżej średnie.
Wersja do druku
Wiatm !
Tak się złożyło że mam teraz dużo do czynienia z mikroskopem. Czy ktróryś z was robił zdjęcia tego co widać w okularze mikroskopu ???
Ja robiłem to ręcznie i skuki były co najwyżej średnie.
Do wielu dobrych mikroskopow sa przejsciowki okularowe na mocowanie M42. Po drobnych staraniach da sie to podlaczyc do EOSa (z przejsciowka M42).
Dzięki za odpowiedź. Obawiam sie że ten z którym mam doczynienia do dobrych nie należy. To można powiedzieć taki "szkolny miroskop".
Witaj.Cytat:
Zamieszczone przez kazper
Z ta Turkmenią to sobie żartujesz?
Co ty myslisz ze w Turkmenii nie ma internetu? :roll:Cytat:
Zamieszczone przez b'Art
Absolutnie nie. Jestem tu od 9 grudnia a wracam 9 stycznia. Co do internetu to jest satelitarny.Cytat:
Zamieszczone przez b'Art
Nie jestem w samym Yoloten a w stepie na wierni w pobliżu, dla dociekliwych podaje namiary: N 37st, 11min, 26,3sek; E 62st, 48min, 59sek.
Pracuje tu jako geolog i oglądam różne ciekawostki z pod ziemi (np. sól z gł.3421m) pod mikroskopem. Ma ze sobą 300D + kit + canon 28-90.
Do mikroskopu nic nie da się ci podłaczyć (model "szkolny").
Nie mam jeszcze wlasnej galerii ale postaram sie gdzieś wrzucić to co udało mi się popełnić.
ps. będę miał sylwestra 4 godzimy wcześniej
Czy ten "model szkolny" nie ma zdejmowanej nasadki okularowej?
Niestety nie. Jest jedynie rozkręcalny. Chętnie bym go rozłożył ale sprzęt służbowy i niech by coś się nie udało ....Cytat:
Zamieszczone przez Andee
No nic, nikt nie mówił że będzie łatwo....
Bez dodatkow (do ktorych pewnie tam nie masz dostepu) nic nie zdzialasz. Nie ma ktos kompakta? Powinno byc go nieco latwiej przystawic i cos sfocic.