-
[WROCŁAW] Grupa Foto
Witam,
Koledzy, czy słyszeliście o jakies działającej, aktywnej grupie we Wrocławiu ?
Interesują mnie nocne zdjęcia miasta i potrzeba towarzytwa, żeby samemu nie latać po nocy ze sprzętem ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ewentualnie ciekawe opuszczone miejscówki we wrocku, slyszalem o:
- magazyn portowy
- coś przy hubskiej
jakieś pomysły ?
-
Na zdjęcia nocne się piszę tylko muszę akcesoria uzupełnić.
-
No to jest nas już trzech :-D
-
Zdjęcia nocne to tak koło 19:30-20:30 (aktualnie) czyli o tzw "złotej godzinie" :-)
Pomijając ogólnie znane aspekty "złotej godziny" to jak jest już całkiem ciemno to nad tak dużym miastem jak Wrocław pojawia się pomarańczowa łuna i niebo w tle wychodzi brudno-brązowe.
P.S. Na port się piszę, bo z pracy mam autem 5 minut (skrótem, na piechotę przez dziurę w płocie mniej-więcej tyle samo) a siedzę zazwyczaj do 19-tej :-)
-
Jak mi termin podpasuje to też z chęcią się wybiorę.
-
No to już się klika skleja powoli. Fajnie, że jest tylu chętnych to przynajmniej popatrzę na fotografujących - jak mówiłem zbieram na sprzęt :].
Dobrze było by umowić się na "złote godziny", ale również na fotografię budynków oświetlonych neonami i wykonywac foto bez nieba.
Co powiecie o Moście Milenijnym?
-
Ja jestem otwarty na propozycje, teraz właśnie czekam na glowice do statywu, ale od przyszlego tygodnia, można gdzieś spróbować pofotografować.
Czy to w "zlotej godzine" czy tez zupełnie noca, kiedyś wybralem sie na zdjęcia kolo 24 na ostrow tumski, urzeka pustką :) i jest ciekawie oświetlony
Jestem jeszcze początkujący, ale chętnie podciągnę swoje umiejętności przy bardziej doswiadczonych kolegach.
-
podajcie termin to też się stawię....
-
Widzę, że chętnych dużo, więc ja też chętnie się dołączę - o ile termin będzie na tyle dogodny, że będę miał wolny wieczór. Również cierpię na brak towarzystwa do pstrykania... może najpierw jednak ustalimy gdzie?
-
to ja też sie piszę i moja koleżanka Eni też ...