Witam mam problem nie moge wrócić do znaczników które pokazują sie po użyciu pędzla korekcyjnego w lightroom 2,6 (te kuleczka które zostają po zmianie np ekspozycji czy kontrastu nawet na wcześniejszych zdjęciach poznikały
wie ktoś co jest grane
Wersja do druku
Witam mam problem nie moge wrócić do znaczników które pokazują sie po użyciu pędzla korekcyjnego w lightroom 2,6 (te kuleczka które zostają po zmianie np ekspozycji czy kontrastu nawet na wcześniejszych zdjęciach poznikały
wie ktoś co jest grane
Jak masz włączone narzędzie pędzla wówczas na dole masz opcję z listą rozwijaną: POKAŻ ZNACZNIKI EDYCJI - tam wybierasz ZAWSZE i po sprawie ;)
Jeśli masz wersję angielską to analogicznie ;) (show edit marks --> always - czy coś takiego)
gdzie jest ta lista nie mogę znaleźć ?
o tutaj :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
o dzizas z tym &*%$# fotosikiem :[
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...476b71559.html
tylko w lightroom 2 niema takiego czegoś :neutral:
w trójce to bodajże przycisk H ale warto by było zerknąć czy te pędzle tzn obróbka nadal widnieje w historii
H- pokazywanie ,ukrywanie pinezki
O- pokazywanie i ukrywanie maski
koledze wlasnie chyba o pineski chodzilo :|
Wielkie dzięki
mam jeszcze jedno pytanie do znawców tematu gdy przytrzymam klawisz alt w wyostrzeniach maska to tylko w tym małym kwadracie w detalach mam widoczna maskę a powinna być na całym zdjęciu, idzie gdzieś to włączyć w opcjach żeby maska była widoczna na całym zdjęciu. Było by o wiele wygodniej
ta maska działa tylko w powiększeniu