Cześć, kiedyś pytałem w serwisie takim foto, nie oficjalnym Canon, ile by kosztowała wymiana lustra jak mi już padnie w 50D i usłyszałem, że w tych aparatach nie pada lustro, to prawda? bo jeśli tak to może zostawię 50D jak kupie 5DmII na zapas...
Wersja do druku
Cześć, kiedyś pytałem w serwisie takim foto, nie oficjalnym Canon, ile by kosztowała wymiana lustra jak mi już padnie w 50D i usłyszałem, że w tych aparatach nie pada lustro, to prawda? bo jeśli tak to może zostawię 50D jak kupie 5DmII na zapas...
Masz na myśli migawkę ? :P
właśnie miałem to napisać :D chyba się kolega pomylił :)
Zostaw na zapas, pomimo wszystko :)
no, chodzi o migawke, nie pada?
Spytaj wróżki kiedy padnie :-P
http://canon-board.info/showthread.php?t=55819
Materiał ulega zmęczeniu i nie ma od tego wyjątków. Przyjdzie czas że i w 50D wystąpi ta usterka.
wiesz, jeśli robisz przypuśćmy na imprezie 3500 zdjęć to nie ma o do tego wątpliwości że po pewnym czasie padnie ale wydaje mi się że z 180000 200000 zrobi więc narazie sie niczym nie musisz martwić. Ja mam 40d które już narobiło wiele zdjęć a napewno ponad 100 tyś i działa a migawki jakoś źle nie słychać a skoro 50d jesy nowsze to chyba i trwalsze:)
Witam
O rany , a cóż to za impreza , że trzeba zrobić 3500 zdjęć:roll:.
Wychodzi na to ,że przez 12 godzin non stop robisz ok. 5 zdjęć na minutę.
Gdzie czas na kompozycję i weryfikację kadru.
Migawka może paść w każdej chwili bez względu na przebieg.
Obecnie używam 2 korpusy 30d kupione w 2007 i odpukać nic nie wskazuje na awarię.
Pozdrawiam
Mirek
mirasb to był przykład a uwierz mi że są tacy co tyle robią