Czy ktoś ma doświadczenia z tym obiektywem założonym na dSLR, a w szczególności 350D?
Jak ten obiektyw się sprawuje?
Wersja do druku
Czy ktoś ma doświadczenia z tym obiektywem założonym na dSLR, a w szczególności 350D?
Jak ten obiektyw się sprawuje?
Doświadzcenia nie mam, ale też się o to pytałem na forum (użyj szukaj).Cytat:
Zamieszczone przez tomalxx
Z tego co czytałem na innych forach i testy które widziałem w necie to powinien być lepszy od kita ale bez rewelacji..(ponoć kiepski kontrast) Na pewno zaletą jest USM i gabaryty. Czytałem na dpreview że polecana jest jasna seria (obudowa) i nazywa się go z tego co pamiętam "gold finger" i ponoć jest lepszy niż ten czarny. Sam jestem ciekaw jak wyjdą testy na photozone, które niedługo (mam nadzieję) się ukażą...
Przed napisaniem tego postu oczywiście użyłem tej opcji. Ale spróbuję jeszcze raz.Cytat:
Zamieszczone przez mirhon
No właśnie ciekawe, czy to kolejny obiektyw z cyklu "przymknąć do f8 i jest ostro". I jak ten obiektyw się ma do 17-85 ISCytat:
Zamieszczone przez mirhon
Miałem go kilka miesięcy, używałem kiedyś z 300D. Właśnię tą wersje srebrną.
Polecam w ciemno, zdecydowanie lepszy od "kit'a". AF bezgłośny i szybki. Na Allegro ceny (zależy jak trafisz, między 700 a 1000 PLN)
Ja już sie ciesze Bo mam taki obiektyw w wersji srebnej a teraz czekam na 350d i widze że bede miał ciekawy zestaw.
kosa14. Jeśli możesz podziel się swoją opinią na temat zestawu 350D plus 24-85 f/3.5-4.5 USM, bo widzę w Twojej stopce, że masz już 350D. Czy jesteś zadowolony z jakości uzyskiwanych zdjęć? Mam taki obiektyw, a myślę o 350D i stąd moje pytanie. Z góry dziękuję za odpowiedź.Cytat:
Zamieszczone przez kosa14
Pytanie co prawda nie do mnie, ale od paru miesięcy jest to mój podstawowy obiektyw do 350D. Współpraca z body bez zarzutu.Cytat:
Zamieszczone przez piotrkap
Ja jestem zadowolony ze zdjęć (jako pstrykacz amator). Moim zdaniem, jako "spacer zoom" się nadaje. Od biedy te 24mm w ciasnych M też ujdzie. Ale Kita też by się przydało mieć.
A tu są zdjęcia:
http://canon-board.info/showthread.php?t=8518&page=6