-
[bialylomza]Ślubniaki
Korzystając z tego ze są ferie i mam trochę czasu wrzucam zdjęcia z wesela mojej siostry które odbyło sie we wrześniu ubiegłego roku część zdjęć na moim blogu http://sobolewskiprzemyslaw.blogspot.com/
Plener ślubny:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Niebawem jak znajdę chwile czasu umieszczę zdjęcia z reportażu i pleneru narzeczeńskiego
-
Nikomu nie chce sie skomentować, konstruktywna krytyka mile widziana :)
-
A co tu komentowac? Zawstydziles wielu profi fotogragow z 5tkami, 1dynkami i Lkami ;)
-
To co najbardziej rzuca się w czy to "photography" :)
Na niekorzyść tej serii zdjęć może wpłynąć m.in. inna obróbka na każdym zdjęciu. Zawsze sobie myślę, że to oznaka braku umiejętności obrabiania samemu zdjęć. Wtedy ściąga się masę presetów, pluginów i jedzie z każdym obrazkiem robiąc z niego cool fotę. Zdecydowanie lepiej ogląda się zdjęcia obrobione w jednym klimacie.
Dodatkowo rażą mnie te przepalenia.
Patrząc na wszystkie zdjęcia na blogu, czuję że nie miałeś zbyt wielu pomysłów: "O! w końcu będę miał jakieś ślubne zdjęcia! wyjdziemy i jakoś to będzie - a będzie super!" ;)
A na poważnie - Pozy często się powtarzają, a niektóre są bardzo dziwne np. > TA <
13 chyba najfajniejsza ze wszystkich. Reszta słaba moim skromnym zdaniem. pozdro
-
sorry ale moim bardzo skromnym zdaniem bardzo średnio :(
-
Większość (w zasadzie prawie wszystkie) niemiłosiernie przepalone. Suknia jest po prostu jedną białą plamą, a to bardzo razi przy oglądaniu. Ja osobiście wolę fotki raczej ciemniejsze niż przepalone. Fakt że akurat suknię ślubną ciężko dobrze sfotografować... Poza tym to co powiedział Papier, brak jakiejś jednolitości w tej serii :-).
-
za mala blende masz zeby doswiecac cale postacie , to wyglada w moim odczuciu nie ladnie po prostu
obrobkowo za mocne kolory , poza tym no jest ok , bez szalu , nudno wrecz
-
Poziom znacznie wyżej niż zdjęcia od fotoziutka, ale **** nie urywa. Mi osobiście nie pasują wszelkie zafarby, jedynie lepsze kolory są na zdjęciach nr 3, 5, 11 ;)
-
Nr 1 robione z góry - taka perspektywa skróciła i tak dość ubitego i korpulentnego młodego. Ręka w pachwinie i niekorzystnie ułożona noga dopełniły dzieła zniszczenia. Nie wspominam o niebieskawym zafarbie dołu sukni, przy całej reszcie ciepło-złotej.
O przepałach się nie wypowiadam, bo oglądam na laptopie który wszystko przepala.
Trochę nudno i sztywno, ale widać fajne momenty jak np. na fot. 8.
Niskie, późne światło i fajna jesienna sceneria - i klimat połowy zdjęć zabity obróbką.
Ogólne wrażenie pozytywne.
Sam wiem, jak ciężko rozruszać niektórych młodych, więc się nie czepiam.
Z takiej miejscówki oddałbym 90% zdjęć "normalnych", a jedynie pozostałe 10% pociągnięte presetami.
-
Dzięki wszystkim za komentarze, opinie z niektórym się zgadzam bardziej z innymi mniej jak kilka osób pisze o obróbce to musi coś w tym być... niejednolita seria może razić, a blenda faktycznie jest mała o średnicy metra. Komentarze zdjęć słabe bo słabe raczej nic nie wnoszą. Mi się wydawało że zdjęcia są jasne ale nie poprzepalane
Tak jak obiecałem korzystam z chwili wolnego czasu i umieszczam parę zdjęć z reportażu, ciężko było mi się zdecydować które foty umieścić:
16.
tp://www.picshot.pl/pfiles/21507/laczone_marek.jpg]źródło[/center]
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.